XIII Rahvusvaheline Merenduskonverents 2017 toimub 29. septembril

Austatud merendushuviline,

Käesolevaga on meil heameel teatada, et 29-ndal septembril korraldavad Eesti Laevaomanike Liit, TTÜ Eesti Mereakadeemia ja Corpore Konverentsid järjekorse arvult juba kolmeteistkümnenda rahvusvahelise merenduskonverentsi, mille üldpealkirjaks on sellel aastal „MEREMURED“ ning mis toimub Tallink SPA & Conference Hotellis.

Merenduskonverentsist, millega tähistatakse ka Maailma merepäeva (World Maritime Day) on saanud traditsioon, kus kohtuvad Eesti mere-, transpordi-, avaliku- ja akdeemilise sektori esindajad ning ettevõtjad, et üheskoos arutada olulisi merendusteemalisi küsimusi, seada sihte ning pakkuda välja lahendusi, mis oleksid kasulikud nii Eesti majandusele kui ka ühiskonnale laiemalt.

Püüame ka sel aastal hetkeolukorda analüüsida ja jagada teavet nii meilt kui mujalt. Eestis on ja jääb lähitulevikus päevakorda Merenduspoliitika rakenduskava realiseerimine, selle edasi arendamine ja suutlikkus konkureerida Euroopa Liidu merenduses. Kõik pole ju veel võidetud ega ka kaotatud. Nii ettevõtjate, kui avaliku sektori ühiste pingutustega võime jäässe külmunud laevanduse uuesti liikuma lükata.

Konverentsi avasõnadega esineb Riigikogu spiiker Eiki Nestor.
Teised esinejad on: Kalev Järvelill, Eesti Laevaomanike Liidu president; Matthew Baldwin, Deputy Director General for Mobility  and Transport, European Commission; Olof Widen, Soome Laevaomanike Liidu tegevjuht; Albrecht Gundermann, Portugali Laevaomanike Liidu tegevjuht; Rene Arikas, Veeteede Ameti peadirektor;  Ellen Kaasik, Tallinna Sadama kvaliteedi- ja  keskkonnajuhtimise osakonna juhataja; DNV GL ja AS Vopak E.O.S. esinejad on kooskõlastamisel; Andrus Vaher, HT Laevateeninduse AS; Tõnis Hunt, TTÜ Mereakadeemia õppejõud.

Konverents lõpeb Riigikogus esindatud erakondade ümarlauaga, kus arutatakse teemal: „Meremured – suuremad ja väiksemad“. Paneeli juhib Jüri Lember, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu esimees.

Päeva moderaatorid on kapten Vahur Ausmees ja Indrek Lepp.

Merenduskonverentsi toetajad on: Tallink Grupp, Tallinna Sadam, Sillamäe Sadam, Kunda Sadam (Kunda Nordic Tsement), DNV GL Estonia OÜ.

Informatsiooni merenduskonverentsi programmi kohta leiab siit (PDF).
Konverentsi koduleht avatakse augustis.

Täpsustav informatsioon telefonil +372 554 4420.

Eesti Laevaomanike Liit
TTÜ Eesti Mereakadeemia
Corpore Konverentsid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.