Digitaalsed tuuled toovad uusi võimalusi Eesti rannikule

Hiljuti on sadamad Eestimaa rannikult ja selle lähedalt sepitsenud plaane ning otsinud ideid oma sadama elu rikastamiseks ja läbi selle ka vastavate omavalitsuste arenguks. Mitmeid projekte plaanitakse, rahastatakse ja viiakse läbi (Est-Lat, 30Miles jne.). Kuid nagu ikka, on ka teisi võimalusi.

Mitmed kaunid asukohad jäävad tähelepanuta tänu ligipääsu, teenuste või lihtsalt teadlikkuse puudumisele ning see on takistuseks kohalikule arengule.

Akvatooriumite ja kaide korrastamiseks on reaalset tööjõudu vaja, kuid kui rääkida tähelepanust, liiklusest, mugavatest teenustest ning haldamisest, siis on lihtsamaid viise, kuidas neid arendada.

Miks valida digitaalne tee?

Hetkese seisuga on Euroopas üle 80 sadama, kes pakuvad merelistele võimalust mobiilseteks makseteks ning broneeringuteks kasutades Harbat. Eestis on neist kuus. Harbour Project manager Ingvar Saare lisab, et Harba tundub olevat kasutajasõbralik rakendus nii purjetajale kui sadamapidajale, mistõttu otsustasime Harba kasuks. Loodame, et mugav ja ülevaatlik maksevõimalus teeb sadama kasutamise lihtsamaks. On ju niiviisi mitmel pool, kaasaarvatud Eestis, et inimesed eelistavad teisi makse viise üle sularaha. See eelistus on kõige tugevam just noortemates generatsioonides, kes aina vähem tegelevad purjetamisega. Seega on ka merenduse üldsus vananemas. Paras aeg selleks, et digitaalsed tuuled stagneerunud rannikutele jõuavad!

Digitaalsete lahenduste kasutusele võtul peab ka paberimajandusega tohutult vähem tegelema. Olemasolevatel klientidel on ka lihtsam!

Lahendus meremeestele ja sadamatele, meremeestelt ja sadamatelt

Taani sadamad ja meremehed on tugevalt panustanud mere kultuuri arengusse, andes oma ideedest ja arvamustest teada Christianile, Harba tegevjuhile. „Me areneme jätkuvalt sadamate ja mereliste tagasiside põhjal“ ütleb Christian. Paljudele üldistele ja ka eelpool mainitud valukohtadele on võimalik lahendus leida pakkudes mobiilset makse platvormi. Mis teeb selle võimaluse veel atraktiivsemaks on see, et lahendus on saadaval täitsa tasuta ning toob sadamad rahvusvahelise publiku ette.

Paadikaptenid saavad kasutada mobiilset rakendust, millel on sadamad ja nende informatsioon lihtsasti leitavad. Kaardiks on OpenSeaMap, millel on kogukonna enda poolt tehtud navigatsiooni märgistused.

Lisaks kaardil olemisele saavad sadamad omale halduse tööriista, veebi lehitseja põhise töölaua, mis teeb külaliste registreerimise lihtsaks.

Harba arendamine oli pikk protsess mis esialgu hõlmas endas sadade laevnikutega konsulteerimist. Järgmise sammuna esitleti idee sadamatele, kuid nemad pidasid selle elluviimist võimatuks, mis tõttu tuli tagasi kirjutuslaua taha tõmbuda. See kord võeti ühendust üle saja sadamaga, millest sündis lahendus, mis hoiab kõik ohjad ikka sadamakapteni käes ning mida on kerge kasutama hakata.

Rakendus iOS ja Android süsteemidel

Rakendus on tasuta nii iOS kui ka Androidi seadmetel ning saadaval ka eesti ja inglise keeles.

Kontakt:

Kliendihaldur Mario Saariste
Telefoni nr. +45 26 330 203
Email: mario@harba.co
Website: http://harba.co/

Harba ApS
Thorvaldsensvej 57
DK-1871 Frederiksberg
CVR: 3695 6798

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.