Talisurfi Eesti meistrivõistluste etapi võitis maailmameister Aleksandrs Leontjevs

Eesti Purjelaualiidu pressiteade, 30.01.2017

Möödunud nädalavahetusel kogunesid Võrtsjärvele Eesti tugevamad talisurfarid, et välja selgitada purjekelkude ja lohe klassi parimad kursisõitjad. Meeldiva üllatusena võttis Eesti MV etapist osa ka ala valitsev maailmameister lätlane Aleksandrs Leontjevs.

Martti Ainola – lohe klassi parim

Võistlustingimused olid väga head. Jää oli tugev, 25 cm paksune, lumevaba ning täiesti sile. Sõitmise tegid pisut ettearvamatuks kerge jääkirmega kaetud pisemad loigud.

Esimesel võistluspäeval oli tuul vaikne ja ilm udune, aga nii kelgu kui lohe klassis sai kirja viis sõitu. Kelkude maailmameister Aleksandrs Leontjevs (Surfline) alustas puhta seeriaga. Samas järgmise 6 võistleja vahed olid pea olematud. Noortest tõusis liidriks Raul Mihkel Anton (Noblessneri Jahtklubi) ja lohe klassis asus juhtpositsioonile Martti Ainola (Laulasmaa Surfiklubi). Õhtul toimus päeva analüüs ja pikem arutelu uiskude libisemisomaduste teemal (temperatuur, uisumaterjal, tihedus, paksus, pikkus, nurgad, kumerus jpm).

Teine võistluspäev oli tuulisem ja selgem. Kasutusele võeti väiksemad purjed või lohed, ning uisud lihviti õhtul omandatud teadmiste järgi teravamaks või osaliselt nürimaks. Kelkudele tõi teine päev täisprogrammi, lisandus veel 8 sõitu. Kiirused tõusid kusagil 60 km/h kanti.

Raul Mihkel Anton – parim noor

Aleksandrs Leontjevs ei eksinud kordagi ning tema auhinnakollektsiooni lisandus Eesti meistrivõistluste etapi esikoht. Teise koha saavutas Raivo Saarm (Team Jahe). Kolmandaks tuli kiirussõidu distsipliini valitsev maailmameister Tõnis Salong. Noorte arvestuses saavutas esikoha Raul Mihkel Anton, kes üldarvestuses lõpetas kõrgel 8. positsioonil. Teise koha saavutas Joonas Väär ja kolmandaks tuli Uku Roosimölder. Kõik noored on Noblessneri purjetamiskooli (NYCS) kasvandikud.

Lohe klassis õnnestus pühapäeval pidada ainult 1 sõit, sest öösel lompidele tekkinud jääkirme tegi hokiuiskudel suurel kiirusel liikumise ohtlikuks. Etapi võitis Martti Ainola.

Talisurfi Eesti MV kursisõidu etapi tulemused: http://purjelaualiit.ee/tulemused/2017/talisurf/Talisurfi%20EMV%20kursis%C3%B5it.pdf

Pildid: https://photos.google.com/share/AF1QipOMcjO5FjclxaH5tFerTQpN40Y1cfveAV7kMmbHUIBi2r8qgU8VnqsSo_xpzSyz-w?key=dkdOS0FvbWdaeGRLMmdvVHh1Yl9iZ0t1WXIyNnBR, autor Raul Harro

Ürituse kaaskorraldaja oli Eesti Purjelaualiit, toetajad Androna OÜ ja Mulgisepp.

Talisurfi Eesti MV kolmas etapp (slaalom) on kavas kahe nädala pärast Harku järvel.

Lisatud fotodel: Aleksandrs Leontjevs, Raul Mihkel Anton, Martti Ainola
Fotode autor: Raul Harro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.