John Kaju saavutas Formula MM-il 12. koha

Eesti Purjelaualiidu pressiteade, 21.11.2016

Purjelaua Formula klassi maailmameistrivõistlused peeti Assooridel Terceira saarel. Eestlasi esindas MM-il meie Formula klassi esinumber John Kaju (Saaremaa Surfiklubi).

Võistlustingimused Assooridel on alati keerulised. Seekord puhusid Atlandil vaiksemapoolsed tuuled, mistõttu püüti distants avaookeanile viia. Suhteliselt kiiresti sai siiski selgeks, et 3-4 meetrised lained on võistlejatele ekstreemselt ohtlikud ning kogu korraldustegevus neis oludes ülim katsumus. Seega enamik sõite peeti ikkagi suhteliselt turvalises lahesopis, kus valitsesid väga puhangulise ja keerutava tuule tingimused.

Kokku peeti 7 sõitu. Oma esimese MM tiitli võitis kolme sõiduvõiduga Alexandre Cousin Prantsusmaalt. Teise koha saavutas sakslane Sebastian Koerdel ja kolmandaks tuli hollandlane Casper Bouman. John Kaju saavutas 12. koha, mis on tema parim täiskasvanute MM-i tulemus läbi aegade.

Võistlusel osales 26 formulisti 11 riigist. Järgmine MM peetakse juba kevadel Saksamaal Sylt’is.

TulemusedVõistluste koduleht ja FB event.

John Kaju osalemist MM-il toetas Eesti Purjelaualiit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.