Reedel toimub Tallinnas rahvusvaheline merenduskonverents

Eesti Laevaomanike Liit, 21.09.2016

www.enagueesti.ee
www.enagueesti.ee

Sel reedel, 23. septembril toimub Tallinnas XII rahvusvaheline merenduskonverents „Majakad udus“, mis käsitleb Euroopa ja Eesti merenduspoliitikat ning muid merendusvaldkonna aktuaalseid probleeme. Konverentsil esinevad avaettekannetega Euroopa Ühenduse Laevaomanike Assotsiatsiooni (ECSA) peasekretär dr Patrick Verhoeven ja majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Eesti Laevaomanike Liidu tegevjuht Enn Kreemi sõnul on Eesti ECSA liikmena osalenud Euroopa laevanduspoliitikas juba üle kümne aasta. „Iga-aastane merenduskonverents on kujunenud peamiseks diskussiooniplatvormiks ning kokkusaamiskohaks, kus laiemalt arutada Eesti merendusküsimusi ja rahvusvahelist problemaatikat,“ ütles Kreem.

Rahvusvahelist merenduskonverentsi on Eestis korraldatud alates 2005. aastast ning selle aja jooksul on konverentsil osalenud pea 2000 merendus-, transpordi-, avaliku- ja akadeemilise sektori eksperti rohkem kui kümnest riigist. Merenduskonverentsiga tähistatakse Maailma merepäeva (World Maritime Day).

Kreemi kinnitusel on Eesti merenduspoliitaka eesmärkide realiseerimine kõigi osapoolte huvides, selleks on Riigikogu vastu võtnud dokumendi „Eesti merenduspoliitika 2012-2020“. „Dokument läbis võimsa majakana Riigikogu, kuid selle realiseerimisprogrammi ümber hakkas tekkima kerge vine, mis pikapeale muutus paksuks uduseinaks. Kuidas seda udulaama hajutada, et merenduse arengut juhatavad majakad selgemini näha oleks – see on nii ettevõtjate, kui avaliku sektori ühine mure,“ märkis Kreem.

Merenduskonverentsil on kavas ettekanded Helsingi-Tallinna tunnelist, Rolls-Royce nägemus meeskonnata automaatlaevadest, merenduse prioriteetidest ja väljakutsetest seoses Eesti EL eesistumisega, mereala planeerigust, mereharidusest ja merekultuurist.

Konverentsi avavad Riigikogu spiiker Eiki Nestor ja Eesti Laevaomanike Liidu president Toivo Ninnas. Peale Patrick Verhoeveni, Kristen Michali esinevad ettekannetega Janek Stalmeister (Tallink Grupp juhatuse esimees), Valdo Kalm (Tallinna Sadama juhatuse esimees), Ph.D. Ulla Tapaninen, (Helsingi linnavalitsuse eriasjatundja), Esa Jokioinen, (Rolls-Royce Marine Blue Ocean Team´i juhataja), Tuva Kristine Flagstad-Andersen, (DNV GL Soome, Baltikumi ja Venemaa manager), Urve Tiidus (Riigikogu liige); Anni Konsap, (Rahandusministeeriumi nõunik), PhD Anatoli Alop, (Tallinna Tehnikaülikooli Eesti Mereakadeemia dotsent).

Konverents lõpeb Riigikogus esindatud erakondade ümarlauaga, kus arutatakse: „Kuidas hajutada udu“. Paneeli juhib Jüri Lember, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu esimees.
Päeva moderaator on kapten Vahur Ausmees.

XII rahvusvaheline merenduskonverents „Majakad udus“ toimub sel aastal 23. septembril algusega kell 10.00 Tallink SPA & Conference hotelli konverentsikeskuses.

Konverentsi korraldavad Eesti Laevaomanike Liit, TTÜ Eesti Mereakadeemia ning Corpore Konverentsid.
Rohkem informatsiooni http://corpore.ee/event/rahvusvaheline-merenduskonverents/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.