Ingrid Puusta ületab Läänemere surfates

Eesti olümpiasurfar Ingrid Puusta proovib esimese naisena ületada Läänemerd, surfates Rootsist Eestisse. Puusta kasutab selleks oma olümpiavarustust. Pea 150miiliseks (ca 277 km) ultraretkeks ootab ta sobilikku tuult Gotlandi saarel Rootsis. Oma soorituse ei tee ta mitte üksnes ainulaadse rekordi nimel, vaid selleks, et koguda raha puuetega inimeste purjetamistreeninguteks.

ingrid_puusta_foto_hendrik_osulaStartides ajavahemikul 19.-26. septembrini purjetab Puusta ilma peatusteta üle Läänemere keskosa Gotlandilt Saaremaale ilma jalga vahepeal maale panemata. Purjelauduri sõnul on tegu suure pingutusega, kuid kuna olümpiajärgne väsimus välja puhatud ja jõutreeningud läbitud, võtab ta ette retke, mis võib kujuneda katsumuseks. „See on äge väljakutse, millega saan aidata puuetega inimesi ja ühiskonnale midagi tagasi anda. Raskeks teeb sõidu see, et pean pikalt ühes asendis olema ja sõidu teevad keeruliseks ka suured lained,“ kinnitab Puusta tõenäoliselt 10-12tunniseks kujuneva ületuse kohta.

Ingrid tahab oma teoga juhtida tähelepanu ja koguda toetust puuetega purjetamishuvilistele, kellele Eestis algõpetuse treeninguidki veel ei ole.

Kogu ülesõit on jälgitav satelliitjälgimisseadme vahendusel saidil http://yb.tl/bsc-rsx

Pikal meresõidul turvab sportlast saatekaater, mille meeskonnas on koduklubi Noblessneri Jahtklubi Purjetamiskooli treenerid Jaak Lukk,  Matthew Rickard ja Ainar Annus.

Erivajadustega inimeste purjetamistreeninguteks saab annetada kas helistades numbril 900 7019 (annetus 5 eurot, number avatud 19.-26.09) või tehes ülekande Eesti Paraolümpiakomitee kontole SEB panka, IBAN: EE12101000201956300.
Selgitustesse palume märkida „Annetus-purjetamine“.

Läänemere-ületust toetavad Rand & Tuulberg Grupp, Alexela, Kultuurkapital, Eesti Paraolümpiakomitee, Rae vald, YellowBrick Tracking ja Telia Eesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.