Merekultuuriaasta haridusprogrammi osalejate arv ületas 10 500 õpilase piiri

TTÜ Eesti Mereakadeemia pressiteade, 26.05.2016

logoTTÜ Eesti Mereakadeemia koordineeritav mereteemaline haridusprogramm rändas mööda Eesti kõiki maakondi märtsist – maini ning vabatahtlikud külalisõpetajad pidasid kokku 330 külalistundi 147s koolis ja 18s asutuses. Haridusprogrammiga jõudis Eesti koolidesse ulatuslik arv meesõpetajaid – 174st külalisõpetajast 115 olid mehed. Kokku osales loengutes ja töötubades üle 10 500 õpilase üle Eesti.

Mereakadeemia direktori Roomet Leiger sõnul oli algselt tagasihoidlik eesmärk läbi viia 100 külalistundi. „Haridusprogramm ületas tõesti kõik meie lootused! Ühelt poolt on tähelepanuväärne koolide ja asutuste huvi meid külla kutsuda, teisalt hindan kõrgelt ka külalisõpetajate endi aktiivsust,“ kommenteerib Leiger. „Kokku pani end külalisõpetajaks kirja 174 merendusega seotud inimest, kes on nii Mereakadeemia töötajad ja üliõpilased kui meie vilistlased ja head koostööpartnerid. Kõik nad andsid tunde ning viisid läbi töötubasid täiesti tasuta ning vabatahtlikult. Direktorina on mul ülimalt hea meel näha, kuidas merehariduse ja -ohutuse propageerimine suutis ühendada nii palju eri merendustaustaga inimesi. Ma väga loodan, et jätkame sarnase programmiga ka tulevikus.“

Haridusprogramm jõudis igasse Eesti maakonda vähemalt ühe korra, kaks külalistundi toimus ka Brüsselis. Eesti piires jõudis haridusprogramm Tallinnast 290ne km kaugusel asuvasse Meremäe kooli ning kõige rohkem tunde toimus Pärnu Vanalinna Põhikoolis (kokku 12 tundi). Kõikide külalistundide interaktiivne kaart on SIIN.

Täna, 26. mail toimub Lennusadamas haridusprogrammi lõpupidu, mille eesmärk on tänada kõiki külalisõpetajaid ning projekti õnnestumisse panustajaid ning ühtlasi ka kokku võtta merehariduse- ja ohutuse teemalaine. 1. juunist võtab järje üle merekultuuriaasta kolmas teemalaine, mis keskendub mere ääres puhkamisele ning elamuste saamisele.

Maakondlik statistika

Harjumaa – külastati 44 kooli ja 10 asutust, kokku 108 tundi
Pärnumaa – külastati 25 kooli ja 1 asutust, kokku 69 tundi
Saaremaa – külastati 10 kooli ja 1 asutust, kokku 22 tundi
Lääne-Virumaa – külastati 7 kooli ja 2 asutust, kokku 17 tundi
Tartumaa – külastati 8 kooli ja 2 asutust, kokku 17 tundi
Ida Virumaa – külastati 6 kooli, kokku 13 tundi
Läänemaa – külastati 7 kooli ja 1 asutust, kokku 10 tundi
Jõgevamaa – külastati 6 kooli, kokku 9 tundi
Põlvamaa – külastati 4 kooli, kokku 9 tundi
Hiiumaa – külastati 5 kooli, kokku 7,5 tundi
Võrumaa – külastati 6 kooli, kokku 6,5 tundi
Viljandimaa –külastati 4 kooli ja 1 asutust, kokku 6 tundi
Raplamaa – külastati 2 kooli ja 1 asutust, kokku 5 tundi
Järvamaa – külastati 3 kooli, kokku 3 tundi
Valgamaa – külastati 1 kooli, kokku 2 tundi
TTÜ Eesti Mereakadeemias toimus kokku 25 ekskursiooni.

Merekultuuriaasta haridusprogramm toimus koostöös Eesti Meremuuseumi ning algatusega „Tagasi kooli“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.