Deniss Karpak tõi Eestile olümpiapääsme

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 29.11.2015

Olümpiaklassi Finn maailmameistrivõistlustel Uus-Meremaal peeti täna tuule vähesuse tõttu vaid medalisõit esikümnele ja teistele purjetajatele plaanis olnud finaalsõit jäi ära. Deniss Karpak võitles maailmameistrivõistlustel Eestile välja kolmanda Rio olümpiaregati pääsme ja lõpetas regati 11. kohaga.

Karpak Finn EC 2015 Robert Deaves 3Deniss Karpak ütles, „et minu tee Rio olümpiapiletini on olnud väga raske kuna 2014 MM-i eelviimases sõidus purunenud puri jättis mu ilma kindlana tundunud olümpiapiletist. Teadsin siis, et pean aasta aega väga kõvasti tööd tegema ja üliheas vormis olema, et 2015 MM-l 4 riigikoha peale heideldes edukas olla. Nüüd olen Uus-Meremaal üliõnnelik, sest olen tugevas konkurentsis tõestanud endale, et ma olen olümpiaregatile pääsu kindlalt väärt. Olen väga tänulik oma toetajatele ja tänan väga oma treenereid Igorit ja Marinat”.

Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool/TREV2) lõpetas maailmameistrivõistlused 37. kohaga.

Maailmameistriks krooniti juba kolmandat korda britt Giles Scott. Hõbeda sai Londoni olümpiaregati pronks prantslane Jonathan Lobert ja pronksile tuli sloveenlane Vasilij Zbogar.

Maailmameistrivõistlused olid ühtlasi 2016 Rio de Janeiro Olümpiaregati teiseks kvalifikatsioonivõistluseks, kus lisaks Eestile said olümpiapääsmed Holland, Kreeka ja Uruguai.

Varem on Eestile taganud pääsu Rio olümpiaregatile RS:X purjelauaneiu Ingrid Puusta ja Laser Standard purjetaja Karl-Martin Rammo.

Võistlus kestab pühapäeva, 29. novembrini.

MM-i kodulehekülg ja tulemused: http://2015.finngoldcup.org/

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.