Jääpurjetamise Eesti meistrid selgusid Orissaares

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 01.02.2015

Nädalavahetusel peeti Saaremaal Orissaares jääpurjetamise Eesti meistrivõistlused klassidele DN, Ice-Optimist ja Monotüüp-XV. DN täiskasvanute klassis võidutses Vaiko Vooremaa ning juunioride seas Johannes Puusepp. Noorte jääpurjekal Ice-Optimist sõitis end kullale Keith Luur. Monotüüp XV klassis sõitsid end kullale Indrek Aavik ja Tanel Viljaste.

Võistlusel osales 40 jääpurjetajat Eestist, 6 Lätist, 1 Ungarist, 2 Rootsist, 14 Poolast, 1 Soomest. Kolme päeva jooksul peeti sobivas purjetuules ära 12 võistlussõitu klassile Monotüüp XV, 10 võistlussõitu klassile DN ja Ice-Optimist peeti ära 8 võistlussõitu. Reedel ja laupäeval puhus tuul 8-12m/s ja pühapäeval oli tuul nõrgem 4-6 m/s.

DN klassis võidutses Haapsalu jääpurjetaja Vaiko Vooremaa. Teise koha sai Läti jääpurjetaja Madars Alvikis ja kolmanda koha sai Poola jääpurjetaja Lukasz Zakrzewski.

Vaiko Vooremaa | Foto: Raul Vinni

DN juunioride klassis läks esikoht Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Johannes Puuseppale. Teise koha sai Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetaja Kevin Grass ja kolmanda koha sai samuti Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetaja Rene Riim.

Klassis Ice-Optimist tuli Eesti meistriks Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Keith Luur. Teise koha sai Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetaja Joosep Laus ja kolmanda koha sai Pärnu Jahtklubi jääpurjetaja Markus Kostabi.

Klassis Monotüüp XV läks meistritiitel Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetajatele Indrek Aavikule ja Tanel Viljastele. Teise koha sai Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetajad Ott Kolk ja Steven Šubin. Kolmas koht läks samuti Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetajatele Vello Jürjole ja Andrus Padule.

Tulemused:
Tulemused Ice-Optimist
Tulemused DN
Tulemused Monotüüp XV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.