Nõudmised keeleoskusele Norra naftasektoris

Magnus Platform. Oil Rig Photos

Minu käest on paljud tuttavad küsinud, et kuidas oleks võimalik saada tööle Norra naftasektorisse, platvormile või mõne firma kontorisse. Eelistatud on muidugi inimesed, kellel on olemas vastav erialane haridus, mida nõutakse ning vajalik keeleoskus. Kui mõned firmad on lasknud lati alla ning võtavad tööle ka ainult kehva või siis täitsa puuduliku norra keele oskusega töötajaid, siis enamus siiski eelistab norra keelt valdavaid spetsialiste.

Hiljutine artikkel portaalis www.offshore.no rõhutab samuti norra keele oskuse vajalikkust. Ühise keele valdamine ning teineteise mõistmine töises keskkonnas ja kriitilistes olukordades on väga oluline riskide ja õnnetuste vältimisel.

Muidugi kardetakse ka seda, et riiki sissevalguv odavam võõrtööjõud, kes ei valda norra keelt, võtab üle töökohad naftasektoris.

Loe artiklit siin: http://offshore.no/jobbsak/62452_krever_norsk_spraak_offshore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.