Suuremõõtmelistele inimestele hakkavad kehtima uued reeglid offshore’i lendudel helikopteriga

Viimase 25 aastaga on keskmise naftatöölise kaal kasvanud ligi 20%. Pole saladus see, et naftaplatvormidel saab hästi süüa, isegi väga hästi. Ning eks ka kodune toitumine ja vähesem füüsiline liigutamine teevad oma töö.

See tähendab seda, et helikopterite maksimaalne kandevõime saavutatakse väiksema arvu inimestega. See omakorda tähendab naftafirmade jaoks suuremat kulu õhutranspordi peale. Aga mitte ainult. Miljoneid dollareid on välja käidud, et vahetada välja ka päästepaadid platvormidel, et mahutada kõik töötajad ära. Möödunud aastal juhtunud õnnetus Super Puma helikopteritega tõstis lennukulu veelgi – kõik sama tüüpi kopterid jäeti maa peale.

Vasakult: autor (Dan), Stella ja Luciano HUET kursusel
Vasakult: autor (Dan), Stella ja Luciano HUET kursusel

Naftafirmad on juba pikemat aega palunud töötajatel järgida kaalu ning mitte ületada mõistlikkuse piire. See pole mitte ainult nende, vaid ka teiste, helikopteris kaasa reisijate huvides. Kui sa õnnetuse korral aknast ikka välja ei mahu, siis jäävad ka teised helikopterisse kinni ning välja ei pääse.

Selle aasta alguses räägiti võimalusest, et nendel naftatöötajatel, kes ei mahu helikopteri aknast välja, pole enam platvormidele asja. Hetkel on sellele seadusemuudatusele pidur peale tõmmatud. Kardeti, et tekkida võib liiga palju raskekaalulisi töötuid.

36 x 43 sentimeetrit on keskmiselt helikopteri akna mõõt, mille kaudu päästekostüümides reisijad saavad välja ronida. Kui sinna ette jääb suuremõõtmeline naftamees, siis tekib lootusetu olukord kopteris suhteliselt kiiresti – paanika, sissevalguv merevesi ning kiirelt vähenev õhk päästekostüümis teevad oma töö,

HUET training in SOTS Course Centre, Stavanger
HUET koolitus SOTS treeningkeskuses, Stavanger

Nüüd kehtima hakkav reegel aga määratleb ära, et reisija, kelle õlalaius on enam kui 56 cm, peab istuma helikopteris akna all, mille laius on 56 cm. Sellisele aknakriteeriumile vastab ligikaudu 25% Põhjamere kohal lendavatest helikopteritest.

Edaspidi kirjutan ehk sellest, millised olid teised reeglid, mis hakkasid sellel aastal kehtima helikopteriga lendamisel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.