Forte juhib ORC MM-i

2. augustil Kielis alanud ORCi klassi Maailmameistrivõistlused on osavõtjate arvu poolest purustanud senised rekordnumbrid. Siiski – enam kui 170 eelregistreerunust on võistlema asunud siiski 150 alust. See sundis korraldajaid viima võistlusi läbi suisa kolmel võistlusalal.

Forte EST 475 Jaak Jõgi meeskonnaga Heltermaa ringil - Foto Piret Salmistu, Kalev Jahtklubi

Eestist on võistlustules 6 jahti: 4 Kalev Jahtklubist ja 2 Pärnu Jahtklubist.
Grupis B – Forte, roolimees Jaak Jõgi, Reval Cafe, roolimees Eero Pank ja Premium, roolimees Mati Sepp
Grupis C – Elisa Passione Sailing Team, roolimees Sven Nuutmann (KJK); Katariina II, roolimees Aivar Tuulberg ja Sugar 2, roolimees Erki Melts (PJK)

MM on alanud väga nõrkades tuultes. Peetud on üks lühirajasõit ja eile saadi lühendatud rajal peetud avameresõit.
Forte Jaak Jõgi meeskonnaga on mõlemast sõidust saanud kolmanda koha ja on sellega tõusnud B grupi üldarvestuses 57 jahi hulgas liidriks 6 punktiga! Reval Cafe Eero Panki meeskonnaga on 12 punktiga kuues! Premium Mati Sepa meeskonnaga sai küll esimeselt lühirajasõidult oma grupis 2. koha, kuid eilse avameresõidu 25. koht annab neile kokkuvõttes 21. koha.
C grupis on Sugar 2 Erki Meltsi meeskonnaga 66 jahi hulgas kõrgel kolmandal kohal, kusjuures esimese, teise ja kolmanda koha jahtidel on kõigil võrdselt 7 punkti. Elisa Passione Sailing Team Sven Nuutmanni meeskonnaga on 18 punkitga 11. kohal ja Katariina II Aivar Tuulbergi tiimiga 21 punktiga 12. kohal.

Tulemused http://www.orcworlds.com/index.php/official-noticeboard/results/

Täna õhtul kutsub purjetajaid kõne ja esitlusega Kielis Pärnusse järgmise aasta Euroopa meistrivõistlustele Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Järgmise aasta tiitlivõistluste korralduskomitee esindajad nii Pärnu kui ka Kalev Jahtklubist on kohal Kielis, et tutvuda suurvõistluse korraldusega ja kohtuda ORC ametnikega järgmise aasta sündmuse ettevalmistuseks.

ORC MM koduleht: http://www.orcworlds.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.