Deniss Karpak lõpetas Mallorca MK etapi 10. kohaga

Purjetamise Mallorca MK etapi viimase võistluspäeva hommikus oli ootusärevust eestlaste jaoks – Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) oli 92 Finni purjetaja hulgast pääsenud eelsõitude põhjal seitsmendana kümne parema hulka, et täna võidelda kõrgete kohtade eest otsustavas medalisõidus. Denissi innukas start sai aga karistatud valestardiga ja kokkuvõttes Mallorca MK etapilt talle 10. koht.

45 TROFEO PRINCESA SOFIA

Laupäevased ilmaolud Mallorcal soosisid purjetajaid, kellele sobivad vaiksemad tuuled. Õhutemperatuuriks 17 soojakraadi ja kirdetuul kiirusega 4 m/s olid tingimused, milles kell 2 pärastlõunal Finn klassi medalisõitu alustati. Liiga nõrk tuul täna hommikul sundis purjetajaid esialgu plaanitud ajal sobivamaid tuuli kaldal ootama.

Sõidus endas oli aga dramaatikat. Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) oli esimesena üle stardiliini ja asus medalisõitu kohe juhtima, kuid veidi aja pärast selgus, et tema innukas start karistati OCS-i ehk siis valestardiga. Lisaks temale sai valestardi karistuse ka horvaat Ivan Kljakovic Gaspic. Mõlemad sõitsid terve medalisõidu ka läbi, Deniss hoidis enamuse sõidu ajast neljandat kohta ning finišeerus viiendana, kuid valestardi tulemusel siis talle medalisõidu 10. koht ja kokkuvõttes 83 punkti.

Medalisõidu võitis Andrew Mills Suurbritanniast, kes kokkuvõttes tuli 4. kohale. Täna teise koha saanud poolakas Piotr Kula sai kokkuvõttes 5. koha ning kolmandana lõpetanud sloveen Vasilij Zbogar lõpetas MK etapi kuuendana.

MK etapi võidu võttis medalisõidu täna viimasena lõpetanud britt Giles Scott 36 punktiga, kes tuli võitjaks ka eelmisel MK etapil Miamis. Täna medalsõidu üheksandana lõpetanud Thomas Le Breton Prantsusmaalt sai 42 puntiga kokkuvõttes teise koha. Ka kolmas poodiumikoht läks Prantsusmaale – 50 punktiga täna seitsmendana lõpetanud Jonathan Lobert’ile, kes möödunud aasta augustis Tallinnas peetud Finn klassi MMil sai 5. koha.

Trofeo Princesa Sofia nime kandval regatil võistles kokku 1130 purjetajat, esindades 55 riiki. 2013. aasta kümnest purjetamise olümpiadistsipliini maailmameistrist oli kohal üheksa, lisaks neile ka olümpiamedalistid, erinevate klasside maailma tipud ja Rio de Janeiro Olümpiale pürgijad.

Mallorca MK etapi kodulehekülg ja tulemused: http://www.trofeoprincesasofia.org/

ISAF Maailma Karikas koosneb viiest etapist. Sarja avaregatt peeti 12.-19. oktoobril Hiinas Qingdaos. Sellele järgnes 1.-8. detsembril Austraalias Melbourne’is toimunud etapp. Kolmas osavõistlus peeti 25. jaanuarist 1. veebruarini USA-s Miamis. 29. märtsist 5. aprillini Hispaanias Mallorcal peetava võistluse järel lõppeb sari Prantsusmaal Hyeres’is 19.-26. aprillil aset leidva regatiga.

Purjetamise maailma karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.