Purjesport Peipsile – toeta Peipsi Jahtklubi portaalis hooandja.ee

peipsi jahtklubi logoAnna oma panus purjespordi arendamisele Peipsi järvel! Alljärgnev informatsioon on portaalist hooandja.ee. Loe portaali lehelt edasi, kuidas saad noori purjetajaid toetada Sina.

Meil on maad mööda astuda vaid üks samm Peipsi järve poole ja siis võime rõõmsalt hõisata, et HAKKAMA saime, TEIE ABIGA. Saame alustada laste purjespordi treeningutega! Soovime, et Peipsiääre (Alatskivi, Pala, Vara ja Peipsiääre valla, Kallaste ja Mustvee linna) poisid-tüdrukud saaksid selle kauni alaga tegelda kodu lähedal Peipsi järvel. Oleme sellest unistanud juba kuus aastat!Kuna Peipsi järvel ükski teine organisatsioon purjesporti ei edenda, siis esimene aasta kulus selgitustööle, et ei ole vaja ehitada sadamaid purjespordi edendamiseks, piisab kui lapsel on soov purjetada ja on olemas täisvarustuses Optimist klassi paat, seljas kalipso, ohutusvest, lähedal treener kaasaegse turvapaadiga.

Peale I Purjelaagrit on meie poisid-tüdrukud omavahelisel regatil osalenud ja paar usinamat võistlesid ka Peipsi IV Sügisregatil. Purjespordi tutvustamiseks ja edendamiseks oleme korraldanud piirkonnas regatte. Sellel aastal juba kuuendat korda. Vaata enam www.peipsi.org Peamiselt on siiski võistlejateks purjetajad Eesti teistest jahtklubidest, loodame, et peale selle projekti edukat käivitamist ka meie piirkonna lapsed.

Mis on meid motiveerinud vedama purjespordi arendamist Peipsi järvel?

Purjesport on kaunis ja mitmekülgne ala, kui ühekorra proovid, siis soovid seda kõike uuesti kogeda. Soovime kaasa aidata kodukandi arengule ja olles purjetamise fännid soovime oma kutsumust noortega jagada. Meie soov on, et piirkonna lapsed saaksid tegeleda purjetamisega ja edendada selle kaudu purjesporti ning korraldada tulevikus rahvusvahelisi purjetamisvõistlusi. Purjetamine on maailmas levinud puhkuse, ajaviitmise ja sportimise vorm. Purjetamine arendab inimeses vastupanuvõimet, julgust, enesekindlust, kiiret reageerimist pidevalt muutuvatele välisoludele, meeskonnatööd, austama loodust ja ümbritsevat keskkonda. See on intelligentne spordiala.

Meeldejäävad hetked.

Peipsi IV Sügisregati tuli autasustamisele pisikest kasvu tüdruk, ta oli nii visa võistleja, et oli kahel päeval võistlemas Peipsil, kus laine oli pea 1,3 m kõrge. See tüdruk oli Tartu Kalevi Jahtklubist.

Kolkja koolis purjetamist tutvustades läksid ühel poisil silmad üllatusest suureks ja tema tahtis kohe järvele minna.

Üks isa, kes tuli vaatama Mustvees toimunud II regatti, ütles, et purjetamist on meie kandi lastele väga vaja, see hoiab nad aktiivses tegevuses ja eemal pahedest.

Jahtklubi meeskonnana oleme edukalt projektide kaudu varustust soetanud. Meid on toetanud Leader programm ja EAS. Jäänud ongi projektide viimane osa realiseerida. Meil on olemas 7 uut Optimist klassi täisvarustusega paati, korralik RIB paat treenerile. Selleks, et saaksime alustada purjetamistreeningutega, on vaja välja osta viimane osa varustusest, telgid, veeskamiskärud, raam transpordiks, transportkäru, ohutusvestid, treeneri ja kohtuniku töövahendid, võistlusraja tähistuse vahendid. Ja vajalik on omafinantseering laagri ja regattide läbiviimiseks. Meie miinimumsumma on 1790 eurot.

Palun aita tuua purjesport Peipsile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.