Lennusadama lastekaitsepäeva hitid on tasuta meresõidud ja allveelaevad

Lennusadama pressiteade, 31.05.2013

Laupäeval, 1. juunil ootab Lennusadam kõiki lastekaitsepäevale, mille raames toimuvad lastele tasuta meresõidud, saab tutvuda isetehtud allveelaevadega, osaleda töötubades ning vaadata Eesti mereväe demonstratsioone.

Lastekaitsepäeva programm algab kell 10.00, siis väljub esimene purjelaev lastega tasuta meresõidule. Noori merehuvilisi viivad merele purjelaevad Kajsamoor, Blue Sirius ja Runbjarn kuni kella 15.00-ni. Registreerimine meresõitudele toimub kohapeal alates kella 9.30-st. Põnevaid õppesõite purjeõppejahi St. Iv pardal 12 – 18aastastele noortele viib läbi Eesti Noorte Purjeõppeselts. Purjeõppesõitudele saab registreerida aadressil:  info@staestonia.eu.

Lennusadama kail on tutvumiseks väljas kaks isetehtud allveelaeva: muuseumi sünnipäevaks valminud Gerni allveelaeva koopia ning kevadhooaja raames spetsiaalselt lastekaitsepäevaks Lennusadamasse toodud Leedu allveelaev Litaunika. Kohal on ka Litaunika ehitaja Dr Jonas Velžys.

Mereväe tuukrite esitlused toimuvad kell 13.00 ja 15.00: tutvustatakse tuukrite varustust ning demonstreeritakse liikumist vee all ja vee peal.  Päästemeeskonna veeohutuse-teemaline etteaste algab kell 14.00.

Lastekaitsepäeval esinevad Põhja-Tallinna linnaosa huviringide lapsed ja noored, kell 16.00 astub üles ansambel Põhja-Tallinn. Kail tegutsevates töötubades saab meisterdada ja mängida õuemänge. Kogu Lennusadama kail toimuv programm on osalejatele tasuta.

Lisaks toimub kell 13.00 angaarides Lennusadama Lahtiste Meistrivõistluste finaal. Kõik muuseumipileti ostnud saavad osaleda ka populaarsetel pereekskursioonidel „Lennusadama lugu“ , need toimuvad kell 12.30 ja 14.30 eesti keeles ning kell 13.30 vene keeles.

Päeva korraldab Lennusadam koostöös Põhja-Tallinna valitsuse ja Kopli Arenduskeskusega, ühtlasi on see osa EV95 programmist.  Kaasa aitavad Eesti Merevägi, Tallinna Haridusamet, SA NUKU, Nukufilmi lastestuudio, Kopli noortekeskus, Kajsamoor, Runbjarn, Blue Sirius. Allveelaeva Litaunika tõi Lennusadamasse Kaarlaid OÜ.

Rohkem infot ja programm: www.lennusadam.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.