Lennusadama meretalgulised tegutsevad vee all ja maa peal

Lennusadama pressiteade, 04.05.2013

4. mail toimuvad Lennusadamas „Teeme ära“ talgupäeva raames meretalgud, mille raames puhastatakse lisaks muuseumi välialale ka akvatoorium.

lennusadama meretalgudLennusadama meretalgutele on oodata ligi 70 inimest, kellest ühe osa moodustavad sukeldumisklubi Maremark sukeldujad, kes pakkusid muuseumile abi Lennusadama akvatooriumi puhastamisel. „Sukeldujad on Meremuuseumil varemgi abis käinud, kuid sel korral on põhjust akvatooriumi koristada lausa mitu – nädala pärast tähistame Lennusadama sünnipäeva ja suvistel Tallinna Merepäevadel on meie kai äärde oodata purjelaev Krusensterni, seega puhastamegi sel korral purjelaevale parkimiskohta,“ rääkis Meremuuseumi programmijuht ning üks meretalgute vedajatest Gerly Heinsoo.

Akvatooriumist alustatakse prahi väljatoomist pärast keskpäeva. Lisaks akvatooriumi puhastamisele toimuvad ka tavapärasemad talgutööd – puhastatakse Lennusadama laste mänguväljakut, väliala ning sellega piirnevaid alasid, et muuseum oma esimeseks sünnipäevaks valmis seada.

Lennusadama meretalgud lõpevad pärastlõunal ja seejärel saavad talgulised külastada muuseumi. Meretalguid aitavad Eesti Meremuuseumil läbi viia Maremark ja Baltronic. Lõunasöögilaua kokkupanekul aitab Kaupmees.

Lennusadama sünnipäev on 11. mail ning kõigil soovijatel on võimalik lunastada sünnipäevapeo kutse laadides Lennusadama koduleheküljele: http://www.lennusadam.eu/et/synnipaev pildi muuseumikülastusest ning osaleda Hooandja kaudu Eesti esimese allveelaeva koopia ehituses: http://www.hooandja.ee/projekt/lennusadama-gerni-allveelaeva-ehitamine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.