Palma maailmakarika regati lõpetasid Karl-Martin Rammo 25. ja Lauri Väinsalu 27. kohaga

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 05.04.2013

karl-martin rammo

lauri väinsalu
Lauri Väinsalu

Palma purjetamise maailma karika etapil jõuti täna lõpule finaalseeria sõitudega. Homsetesse medalisõitudesse eestlased ei jõudnud.

Palmal oli täna hommikupoole taas tuult ülinapilt, lõunast kohale jõudnud kagubriis aga võimaldas plaanikohased kaks võistlussõitu siiski ära pidada.

Laser Standard klassis purjetav Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) sai täna kuldgrupis 38. finišitulemuse ja valestardi ning lõpetas võistluse 119 sportlase seas 25. kohaga. Medalisõitude eel on juhtimas austraallane Tom Burton.

Lauri Väinsalu (ROPK) võttis viimastes Finn klassi finaalsõitudes kuldfliidi 8. ja 23. koha ning lõpetas võistluse kokkuvõttes 72 mehe konkurentsis 27. kohaga. Medalisõitude eel paikneb endiselt esikohal britt Giles Scott.

Laser Radialil lõpetas Anne-Mari Luik (ROPK) finaalseeria hõbelaevastiku 7. ja 27. resultaadiga ning sai regati lõpptulemusena 66 naise hulgas 46. koha. Esikohta hoiab medalisõitude eel britt Alison Young.

Esmaspäevast kolmapäevani peetud kvalifikatsiooniseeria koosnes kuuest sõidust. Eile ja täna toimunud kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võeti kaasa kvalifikatsiooni lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldas viite võistlussõitu, millest üks kuulus mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub homsest medalisõitude seeriast, kuhu pääsevad kümme paremat, võttes kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kaks sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.

Palma MK etapi kodulehekülg ja tulemused: http://www.trofeoprincesasofia.org/

Purjetamise maailma karikas koosneb neljast etapist. Sarja avaregatt peeti 2.-8. detsembril Austraalias Melbourne’is, teine etapp aga 26. jaanuarist 2. veebruarini Miamis. Palma regati järel lõppeb sari Prantsusmaal Hyeres’is 20.-27. aprillil toimuva võistlusega.

Purjetamise maailma karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.