Rahvusvahelise Purjetamisliidu komisjonidesse kinnitati Agnes Lill ja Andrus Poksi

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 17.01.2013

Rahvusvaheline Purjetamisliit (ISAF) kinnitas äsja oma valdkondlikes komisjonides tööd alustavate ametnike nimekirjad perioodiks 2013 – 2016. Eestlastest on kõrgetasemelistesse töögruppidesse arvatud neljaks aastaks Agnes Lill ja Andrus Poksi.

 

Andrus Poksi 2012 Agnes Lill EM 2011

Läinud sügisel olümpiaklassis 470 ning noorte kahepaadiklassis 29er rahvusvahelise kategooria purjetamisvarustuse mõõtjaks kinnitatud Agnes Lill asub täitma aseesimehe ülesandeid Klassireeglite alamkomisjonis ning Klassireeglite komisjoni esindaja rolli Varustuse kontrolli alamkomisjonis.

„Olen väga rõõmus, et mind valiti järgnevaks olümpiatsükliks koguni kahte ISAF-i töörühma. See on äärmiselt suur tunnustus ja ühtlasi saavutus, kuna alles alustan oma tööd ISAF-i juures. On tore, et minusse usutakse ning plaanin parimal võimalikul moel uutes rollides esineda. Selge on, et komisjonide liikmestaatus eeldab mahukat sisulist tööd ning vastutuskoormat. Olen selleks igati valmis,“ lubas Lill endast värsketes ametites parima anda.

Rahvusvahelise kategooria purjetamiskohtunikuna tegev olevale Andrus Poksile seevastu pole alanud ametiperiood ISAF-is esimene – viimased neli aastat on ta olnud Purje- ja lohelaua komisjoni liige. „Komisjoni ülesanne on tagada purjelaua ja lohelaua klasside ülemaailmne areng. Valdkond ja sellega seonduv teemadering on oma olemuselt väga lai, ulatudes olümpiapurjelauaklassist RS:X kuni vabastiili, kiirusvõistluste ja laste formaatide ning klassideni välja. Kuivõrd purjelauaklass RS:X jätkab olümpiaklassina 2016. aastal Rio de Janeiros, on komitee üheks peamiseks eesmärgiks säilitada purjelaud Olümpial ka edaspidi ning väga tähtsaks missiooniks on tuua purjelaua kõrval Olümpiale ka lohelaud,“ sõnas enam kui seitsme aasta jooksul erinevate paadiklasside maailma- ja kontinentide tiitlivõistlustel, ISAF-i maailma karika etappidel ning 2012. aastal ka Londoni Olümpiamängude rahvusvahelises žüriis osalenud Poksi eesootavaid väljakutseid kommenteerides.

Nüüdsest kuulub Andrus Poksi Purje- ja lohelaua komisjonile lisaks ka Võistlusreeglite komisjoni ning Rahvusvaheliste kohtunike alamkomisjoni ridadesse. Poksi sõnul töötatakse esimeses neist välja ja arendatakse purjetamise võistlusreegleid: „Kuivõrd maailmas on väga palju erinevaid purjetamisklasse ning igal klassil omad spetsiifilised nüansid, on purjetamise võistlusreeglite väljatöötamine üsna keeruline ja aeganõudev protsess, millega tegeleb komitees veidi enam kui 20 inimest. Purjetamises uuendatakse võistlusreegleid iga nelja aasta tagant, sarnaselt olümpiatsükliga.

Rahvusvaheliste kohtunike alamkomisjoni roll ISAF-is on aga purjetamise võistluskohtunike atesteerimise ja täiendkoolituste programmi täiustamine, kohtunike ja nende tegevust puudutavate regulatsioonide väljatöötamine, kohtunike määramine suurematele võistlustele ja muu taoline.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.