Eesti Jahtklubide Liit nimetas Aasta Purjetaja

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 24.11.2012

Eesti Jahtklubide Liit võttis täna õhtul toimunud pidulikul hooaja lõpetamisel kokku möödunud 4-aastase olümpiatsükli, autasustas Olümpia- ja Avamerepurjetamise Eesti karikasarjade parimaid ning kuulutas välja Aasta Purjetaja.

Deniss Karpak ja Igor Trofymov

Veidi enam kui nädala eest ametisse valitud Eesti Jahtklubide Liidu presidendi Andrus Poksi sõnul on 2012. aasta olnud Eesti purjetamisele väga edukas: „Meil oli palju purjesportlasi Olümpiamängudel võistlemas, kuid oluline on esile tõsta, et Olümpiale pürgijaid oli veelgi rohkem. Kodustest tegemistest on eriti rõõmustav noorte- ja olümpiaklasside Eesti karikasarja pidev laienemine – sarjaga liitusid tänavu uute klassidena noorte kahepaat 29er ja katamaraan F-18, mis on selge tendents Eesti purjetamise mitmekesistumise suunas.“

Aasta Purjetajaks nimetati Londoni Olümpiamängudel 11. kohale tulnud ning ka teistel hooaja olulisematel regattidel head minekut näidanud Deniss Karpak. Aasta Purjelauduriks on olümpiaregati 15. kohaga lõpetanud Ingrid Puusta ning Aasta Üllataja tiitel kuulub Olümpiamängudel 18. koha saanud Karl-Martin Rammole. Aasta Treeneri auhinnad pälvisid olümpiavõistkonna koosseisu kuulunud Igor Trofymov, Rein Ottoson ja Jaak Lukk. Aasta Võistlusametnikuks nimetati olümpiaregatil Finn klassi peamõõtjana ametis olnud Jüri Šaraskin. Aasta Jääpurjetaja tiitliga pärjati maailmameistrivõistluste hõbemedalivõitjat Karl-Hannes Tagu. Kuulutati välja ka Aasta Tegu, milleks osutus Eestis noorte Põhjamaade meistrivõistluste korraldamine Pärnu Jahtklubi poolt.

Olümpiapurjetamise Eesti Karika noorteklassides oli Optimist paadil hooaja parim Keith Luur, Zoom8 klassis Juuso Roihu ning Laser 4.7 paadil Kristo Õunap, purjelaual Techno 293 aga alla 15 aastaste seas Alfred Kalm ja alla 17 aastaste hulgas Priit Kivisilla. Noorte kahepaadil RS Feva alistasid kõik konkurendid Tavo Annus ja Mikael Ristmets. Esimest aastat karikasarjas võistelnud 29er klassis võtsid esikoha Juuso ja Henri Roihu. Olümpiapaatidel sai Laser Radial klassis esikoha Anna Pohlak, Laser Standardil Karl-Martin Rammo, Finnil Deniss Karpak ja kahepaadil 470 Marjaliisa Umb ja Elise Umb. Katamaraanil F-18 läks võit Uku Kuuskile ja Aivar Soole. Karikasarja tulemuste põhjal autasustati parima klubina Rein Ottosoni Purjespordikooli.

Avamerepurjetamise Eesti Karika suurimate jahtide ehk ORC I grupis teenis esikoha välja jaht Forte meeskond Jaak Jõgi juhtimisel, ORC II grupis Mihkel Koski tiim Sugar 2-l ning ORC III grupis Mart Tamme roolitav Katarina Jee meeskond. Väikseimate jahtide grupis ORC IV oli parim Koit Pautsi käe all seilav jahtlaev Edasi tiim. Melges 24 klassi Eesti edetabeli võidu vormistas jahil Lenny purjetav Tõnu Tõniste paatkond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.