Tallinnas toimub VIII rahvusvaheline merendusalane konverents

Pressiteade, 19.09.2012

Eesti Laevaomanike Liit, Eesti Mereakadeemia ja Corpore Konverentsid korraldavad 21. septembril Tallink SPA & Conference Hotelis rahvusvahelise merenduskonverentsi, kus arutatakse nii Euroopa Liidu meretranspordi konkurentsivõime üle kui ka Eesti merenduspoliitika arenguid. Merenduskonverentsiga tähistatakse ka Maailma merepäeva (World Maritime Day).

Eesti Laevaomanike Liidu tegevjuht Enn Kreemi sõnul on tänavuse konverentsi üldpealkiri “Meremaa või Maa Meri”, mida võiks ümber sõnastada mõttega – kas on tegu lihtsalt maaga, mille rannikut uhub meri või hoopis piirkonnaga, kus meri ja maa moodustavad ühtse terviku, kus üks teiseta läbi ei saa, kus meremaa tähendab mereriiki, lisas Kreem.

Tänavuse konverentsi põhiteemad on konkurents Läänemerel ning häid võrdlusmomente meie arengutele pakuvad ettekanded, mis tutvustavad Taani merendusklastrit, Soome laevanduse tulevikku, Euroopa Liidu ja Vene transpordistrateegiaid. Neid omakorda täiendavad Eesti ettekanded merenduspoliitika rakenduskavast, sadamate konkurentsist ja laevandusest.

Konverentsil esinevad: majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Euroopa Komisjoni voliniku Siim Kallase kabineti liige Maximilian Strotmann, Taani Laevaomanike Liidu tegevdirektor Peter Bjerregaard, HT Shipmanagement direktor Tanel Hinno, Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand, peadirektor Minna Kivimäki Soome Transpordi- ja Kommunikatsiooniministeeriumist, Katri Pynnöniemi Soome Rahvusvaheliste Suhete Intstituudist, Det Norske Veritas keskkonna ja energiatõhususe osakonna konsultant, laevaehitusinsener Anders Tųnnessen Norrast, Western Shipyard tegevjuht (BLRT Grupp), Leedu Laevaehitus ja -remondi Assotsiatsiooni juhatuse esimees ning CESA liige  Arnoldas Šileika, Lloyd’s Register EMEA,  External Affairs Manager CEA kapten Dietrich Dabels Saksamaalt. Päeva moderaator on kapten Vahur Ausmees.

Konverents lõpeb Riigikogus esindatud erakondade ümarlauaga „Eesti merenduspoliitika 2011-2020“ realiseerimise võimalustest (osalevad Annely Akkermann – IRL, Kalev Lillo – Reformierakond, Kalev Kotkas – SDE, Kalev Kallo – Keskerakond). Paneeli juhib EMSA esimees Jüri Lember.

Konverentsi täpsemat ajakava saab vaadata siit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.