St. Iv seilab esimeste seas!

Väljavõte Eesti Noorte Purjeõppeseltsi “STA Estonia” Facebooki lehelt:

17. augusti 9:00 vaheraporti kohaselt on St. Iv ESIMENE oma klassis. Oleme kiired nagu delfiinid :)

Täna hommikul saime St. Ivilt satelliittelefoni vahendusel kuulda viimaseid uudiseid. Kõigepealt tervitab meeskond oma lähedasi, sõpru ja fänne. Meeskonna enesetunne on hea, kõik on olnud ääretult tublid.

Võistlus on olnud väga tormine, kuid St. Iv on suutnud tugevas pärituules hoida maksimaalset kurssi ja purjetab jõudsalt finiši poole. Üle poole võistlusdistantsist on seljataha jäänud – Waypoint 1 (Scilly saared) on 102 meremiili kaugusel, finišini on jäänud 226 meremiili. Helistamise hetkel oli tuult 39-42 sõlme, lainekõrgus 4-5 m (laine on eilsega võrreldes paari-kolme meetri jagu madalamaks jäänud). Ilm on pilves, nähtavus rahuldav. Genua 3 ja rehvitud groodiga on keskmine kiirus viimase tunni jooksul olnud 7,2 sõlme. St. Iv on möödunud poolakate Dar Szczecinast. Kümne miili raadiuses St. Ivist purjetavad-võistlevad ka 2 meie sõpra, Akela ja Lietuva.

St. Ivi meeskond töötab 2 vahis, 4 tunni süsteemis. Kapten Margusega seisavad vahti Madis, Linda W ja Vladas. Kapteni abi Linda Marie vahis on Kristina, Steven ja Kristjan.

According to the interim results of 17 August at 6:00 (utc)published by the STI – St. Iv is the FIRSTin class C. We also had a contact with St. Iv over sat phone a couple of hours ago. Greetings to families, friends and fans:) The crew is doing fine despite of rough weather conditions. St. Iv is sailing in the company of two good friends Akela and Lietuva (both D class).

The weather forecast promises lighter winds, up to 25 kn, for the next days.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.