Lennusadam seab rekordeid – esimene kuu tõi 45 000 külastajat

Eesti Meremuuseumi Lennusadama angaarid on esimese kuu jooksul võtnud vastu rekordilised 45 000 külalist.

11.-13. mail avatud Lennusadamat on esimese kuu jooksul külastanud 45 000 inimest, mis on üle 3% tervest Eesti elanikkonnast. Siiski ei saa öelda, et muuseumis oleks käinud 3% Eestis elavatest inimestest – põnevust täis uue meremuuseumi on avastanud nii põhjanaabrid Soomest kui ka teised Tallinna külastavad turistid. Umbes 1/3 muuseumikülastajatest on pärit välimaalt.

Eesti Meremuuseumi direktori Urmas Dresen selgitas, et tänased külastajanumbrid on ligi kolmandiku võrra suuremad kui esialgu loota julgeti. „Kui eelmisel aasta sügisel rääkisime, et toome muuseumisse seitsme kuuga 100 000 inimest, peeti meid veidi segasteks. Täna julgeme ennustada, et selle arvu saame täis juba enne lume tulekut,“ rõõmustas ta. „Ärgem unustagem, et need ei ole lihtsalt numbrid. Selle 45 000 külastuse taga on inimesed, kes on saanud osa Eesti mereajaloost, õppinud midagi uut ja veetnud oma vaba aega kvaliteetselt,“ rõhutas Dresen.

Kokku on Lennusadama angaare ja väliala külastanud ligi 60 000 inimest – juba ainuüksi avamiseaegset lennuetendust käis vaatamas mitu tuhat inimest. „Meid teeb eriti rõõmsaks see, et lisaks ekspositsioonile on inimesed avastamas ka Tallinna mereäärset ala. Meremuuseumina on meie jaoks väga oluline, et inimesed tunnetaksid mere lähedust ja tunneksid merd. Oleme sammu võrra lähemal sellele, et Eesti on mereriik, mitte ainult merevaatega riik,“ kinnitas Dresen ja kutsus inimesi mere kohta rohkem teada saama.

Eesti Meremuuseumi Lennusadam avati 11. mail unikaalsetes vesilennukite angaarides ning nende ümber. Muuseumi põhiekspositsioon asub Paksu Margareeta suurtükitornis ning seda on sel aastal külastanud ligi 22 000 inimest, mida on 5000 võrra enam kui eelmise aasta sama perioodi jooksul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.