Reaktiivlennukid tegid Lennusadama kohal treeninglennu

Lennusadama pressiteade, 12.05.2012

Lennusadama avamisele saabunud vigurlendurite grupp tegi hommikul treeninglennu ja kell 15.30 saab näha nende esimest show’d.

Vigurlennushow korraldaja Rein Porro sõnul oli treeninglend edukas. „Praegu polnud pilvisuse tõttu võimalik kõiki vigurlennu elemente proovida, kuid prognoos lubab pärastlõunaks ilma paranemist ja see peaks lubama lennukitel näidata kõrgemat pilotaaži täies mahus,“ ütles Porro.

Vigurlennushowd toimuvad laupäeva ja pühapäeva pärastlõunal kell 15.30 ja kestavad ligikaudu pool tundi. Viie reaktiivlennuki Aero L-39 Albatros peadpööritavaid trikke on kõige parem jälgida Lennusadamast ja seda saab teha täiesti tasuta.

Tegu on Venemaalt Vjazmast pärit professionaalsete pilootidega, kes on tegelenud vigurlendamisega 25 aastat. Nende repertuaari kuuluvad kõrgema klassi vigurlennutrikid nagu pikeerimine, äkktõus, sõlm ja ületiivapööre. Lendurid on varem esinenud mitmetel rahvusvahelistel lennundusnäitustel ja korra ka Eestis.
Meremuuseum juhib tähelepanu, et ilmaolude muutumine võib sundida lennushow plaanides muudatusi tegema. Muuseum annab lennushow kohta jooksvalt infot Lennusadama kodulehel www.lennusadam.eu

Vesilennukite angaaride uksed avati külastajatele laupäeval, 12. mail kell 10 ja need jäävad avatuks pühapäeva õhtul kella 19ni ehk 33 tunniks järjest. Uut Lennusadama ekspositsiooni saab seega külastada ka laupäeva südaööl.

Koos Lennusadama angaaridega avati 12.-13. mail ka Lennusadama korrastatud väliala – piirkond, mis veel mõne aasta eest oli linlastele täielikult suletud. Avanädalavahetusel on sadamas võimalik tutvuda erinevate veesõidukitega, nii Mereväe aluste kui ka ajalooliste laevadega, osa saada mudelite näitusest „Minimaailm 2012“ ning minna laevadega Tallinna lahele. Tasuta on avatud aurik-jäämurdja Suur Tõll. Avaprogramm on üleval Lennusadama kodulehel www.lennusadam.eu.

Kaks aastat ehitatud Lennusadamast saab üks Euroopa põnevaimaid meremuuseume, mille kolmetasandiline ekspositsioon jutustab lugusid nii vee alt kui vee pealt.

Video reaktiivlennukite showst:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.