Eesti koondis alustas võistlemist RS:X klassi MM-il

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 22.03.2012

Hispaanias Cadizis algasid täna purjelaua RS:X klassi maailmameistrivõistlused, mis on ühtlasi 2012 Londoni Olümpiamängude teiseks kvalifikatsiooniregatiks. Eesti naistest püüab olümpiapääset Ingrid Puusta, meestest aga Johannes Ahun, Henri Kaar ja Kevin Jakobson.

Johannes Ahun | Foto: Ott Kallas
Johannes Ahun | Foto: Ott Kallas

Avapäeva sõitudes purjetas Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) oma kvalifikatsioonigrupis 19., 22. ja 27. finišikohale ning on 80 naise seas võtnud võistluspäeva kokkuvõttes 43. positsiooni. Liidrikohalt jätkab iisraellanna Lee Korzits.

Meeste laevastikus seilas Johannes Ahun (Noblessneri JK) välja oma kvalifikatsioonigrupi 42., 25. ja 30. finišitulemuse ning asetub kokkuvõttes 120 mehe seas 63. kohale. Henri Kaar (Team Extreme) lõpetas tänased sõidud 29., 32. ja 38. kohaga ning on kokkuvõttes 66. positsioonil. Kevin Jakobson (Noblessneri JK) aga ületas finišiliini 41. ja kahe 48. tulemusega ning hoiab hetkel 92. kohta. Juhib prantslane Julien Bontemps.

Alanud maailmameistrivõistlused on RS:X klassile 2012 Londoni Olümpiamängude teiseks kvalifikatsiooniregatiks detsembris Austraalias peetud 2011. aasta olümpiaklasside maailmameistrivõistluste järel. Kui 2011 MM-il jagati välja 75% Olümpia riigikohtadest, siis nüüd asuvad veel mitte kvalifitseerunud maad võistlema ülejäänud 25% nimel. RS:X meeste arvestuses tähendab see 9 vaba kohta, mida asub püüdma 20 riiki, naiste arvestuses aga võistleb 7 vaba olümpiapileti nimel 16 maad.

Homme jätkatakse MM-il kvalifikatsioonisõitudega, laupäeval on planeeritud varupäev ning pühapäeval algavad finaalsõidud. Regatt lõppeb kolmapäeval, 28. märtsil, mil nii meeste kui naiste arvestuse 10 parimat seilavad ühtlasi topeltpunktid andvas medalisõidus.

Võistluste kodulehekülg:  http://worldwindsurfingchampionships2012.rsxclass.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.