Ahun ja Kaar pääsesid RS:X EM-il kuldgruppi

Johannes Ahun TJK KV 2011 2  päev 013
Johannes Ahun | Ott Kallas

Bulgaarias Bourgas’is on käimas purjelaua olümpiaklassi RS:X täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlused, kus kvalifikatsiooni järel on Johannes Ahun ning Henri Kaar kindlustanud endale kohad kuldlaevastikus.

Kuue võistlussõidu järel paikneb Johannes Ahun (Noblessneri Jahtklubi) 34. kohal, Henri Kaar (Team Extreme) on aga 41. positsioonil. See tähendab mõlemale sportlasele neljapäeval algavates finaalsõitudes kuldgrupis jätkamist. Hõbefliidis purjetavad edasi hetkel 64. kohal olev Kevin Jakobson (Noblessneri JK) ning senistes sõitudes mitte finišeerinud ja sellega 87. kohta hoidev Sander Sedrik (Jahtklubi Dago).

Naiste arvestuses on Ingrid Puusta (Noblessneri JK) seni purjetanud 32. hetkepositsiooni vääriliselt, väiksema võistlejate arvu tõttu sõidetakse siin avaseeria ühe grupina.

Noormeeste hulgas asetseb Benjamin Siirak (Noblessneri JK) 37. kohal ning neidude seas on Betti Vainküla (Noblessneri JK) 17. kohal.

Täiskasvanute EM-il võistleb kokku 88 meest ning 49 naist, juunioride EM-il aga 46 poissi ja 18 tüdrukut. Regatt vältab pühapäevani, mil 10 parimat purjetavad topeltpunktid andvas medalisõidus, ülejäänud võistlejad aga viimastes avaseeria sõitudes.

Täiskasvanute võistlussõitudele saavad kõik huvilised GPS jälgimissüsteemi abil ka Interneti vahendusel võistluse kodulehel reaalajas kaasa elada.

EM kodulehekülg: http://realtimeonlineresults2.appspot.com/index.jsp?competition_id=EC2011_001&sub_competition_id=EC2011_002
Juunioride EM kodulehekülg: http://realtimeonlineresults2.appspot.com/index.jsp?competition_id=YEC2011_001&sub_competition_id=YEC2011_002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.