Pärnu Sügisregatil oli täna mõnus purjetamispäev

Pärnu Sügisregatt 2011
Uku Kuusmaa, Optimist klassi liider | Riina Ramst

EJL Olümpiapurjetamise Eesti karikasarja eelviimaseks etapiks oleval Pärnu Sügisregatil pakkus teine võistluspäev sportlastele parajalt tuult ning rohkelt purjetamisrõõmu. Kõigis neljas paadiklassis on hetkeseisuga peetud neli sõitu.

Laser Radialil juhib endiselt Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts), kelle arvel seni kolm sõiduvõitu. Teisel kohal asetseb Mihkel Väli (Rein Ottosoni Purjespordikool), kolmandaks on aga tõusnud Anne-Mari Luik (ROPK). Karikasarja alla 19 aastaste ja naiste arvestuses on Väli ning Luige kannul kolmas Karl-Rihard Penu (ESS Kalev Jahtklubi). Klassis võistleb 26 purjetajat.

Kristo Õunapi (SMS) nimel on veidi nooremate, Laser 4.7 klassi sportlaste liidrikoht. Teiseks on 14 sportlase seas pürginud Taavi Valter Taveter Pärnu Jahtklubist, Henri Lepik (SMS) on aga langenud kolmandaks.

Kahepaadil RS Feva parandasid Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK) täna oma positsioone – kaks sõiduvõitu on nad viinud hetkel esimeseks. Georg Haud ja Jaan Erik Pihel (ROPK) jätkavad võistlust teiselt ning Tallinna Jahtklubi ridades treenivad vennad Juuso Roihu ja Henri Roihu kolmandalt kohalt. Fevasid on Pärnus võistlustules 13 paati.

RS Feva klassi võistlussõitudele on GPS jälgimissüsteemi abil kõigil huvilistel võimalik ka reaalajas Interneti vahendusel kaasa elada Minu Rada veebilehel: http://www.minurada.ee/voistlused.html

Noorimad purjetajad seilavad Pärnus Optimisti paatidel. Tänane päev viis siin 69 poisi ja tüdruku konkurentsis juhtima Haapsalu Purjespordikooli noormehe Uku Kuusmaa, avapäeva järgne liider Mihkel Haava (KJK) on teine ning Karl Lember (SMS) endiselt kolmas.

Viimased võistlussõidud peetakse Pärnu lahel homme. Regati korraldajaks on Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Võistluste kodulehekülg: http://www.puri.ee/

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku kuuest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 27.-29. mail Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 17.-19. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks aga samuti Tallinnas toimunud Spinnakeri regatt 8.-10. juulil. Neljas osavõistlus sõideti 19.-21. augustil Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistluste raames. Eelviimaseks etapiks on 9.-11. septembril peetav Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 23.-25. septembril Tallinna Nädala regatt. Noorimate klass Optimist võistleb kokku neljal regatil, millest lõppkokkuvõttes lähevad arvesse kolm paremat tulemust, ülejäänud klassidel on osavõistlusi kolm ning mahaviset ei toimu. EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika infolehekülg: http://www.puri.ee/web/index.php?lang=et&page_id=1044

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas Facebook’is: https://www.facebook.com/purjetamine

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Eesti Loots, Matek, LHV pank, LTT, Marinepool, NG Investeeringud ja Planestar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.