Muinastulede öö Lennusadamas

Augustikuu viimasel laupäeval süüdatakse Lennusadamas iidse rannarahva traditsiooni järgi lõkked ning küünlad, et anda tulega märku meresõitjatele ja naabritele. Muinastulede öö Lennusadamas toimub 27. augustil algusega 20.00.

Lisaks tulede süütamisele toimuvad Lennusadamas ühislaulmised ning maagiat lisab kaunis muusika – õhtu peaesineja on Tallinna Tornide festivalilt Kammerkoor Noored Eesti Hääled, dirigent Martin Sildosega eesotsas. Üheskoos süüdatakse Lennusadamas suur muinastuli ning saadetakse Tallinna kultuuripealinna muinastuli purjelaeval Blue Sirius Turu kultuuripealinna poole.

Meie esivanemad on Läänemere ääres elanud juba mitu tuhat aastat ning meresõitjatele tulega märguandmine on iidne traditsioon. Muistse traditsiooni meenutamiseks on inimesed aastaid kogunenud mere äärde, et saata ära suvi ja tähistada muinastulede ööd – sel aastal on iidse traditsiooni elluäratamiseks esmakordselt osa võtmas ka Lennusadam!

Tule väest osasaamiseks tule muinastulede ööl Lennusadamasse!

Lisainfo muinastulede öö kohta Lennusadamas: http://lennusadam.eu/muinastuled-2011/

Muinastulede öö tähistamine Lennusadamas on osa Tallinn – kultuuripealinn 2011 programmist ning toimub koostöös Meremuuseumi, Tallinna 2011, Rannarahva Muuseumi, Tallinna Tornide Festivali ja kohalike inimestega Telliskivist ja Kalamajast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.