Euroopa Liit tähistab 20. mail merepäeva

Homme on võimalik külastada Euroopa merepäeva raames Admiraliteedi basseinis seisvaid aluseid ning osa võtta D-terminaalis seisva BALTIC QUEEN-i pardal toimuvast meelelahutusprogrammist.

Euroopa Liit on kuulutanud 20. mai Euroopa merepäevaks tõstmaks esile Euroopa saavutusi ja võimalusi ookeanide ja merede valdkonnas. Euroopa Komisjoni ettepanekul loodud merepäevaga soovitakse innustada kõiki elanikke ja asjaosalisi pöörama rohkem tähelepanu rannikuvöönditele, meredele ja ookeanidele.

Tallinnas korraldatakse merepäeva puhul tasuta ekskursioone kooliõpilastele sadamas seisvatele reisiparvlaevadele BALTIC PRINCESS ja BALTIC QUEEN. Admiraliteedi basseini ääres on kõikidele külalistele avatud Veeteede Ameti laevakontrolli kaater EVA-019, AS Eesti Lootsi kaater ning AS PKL puksiir.

Eesti Mereakadeemias korraldatakse 20. mail seminar meremajandusest ning Eesti Meremuuseumis toimub uue näituse avamine ja uute raamatute esitlus. SA Rannarahva Muuseum alustab 20. mail mereohutuse teemalise nädalaga Viimsi Vabaõhumuuseumis.

Euroopa merepäeva Eestis korraldavad Eesti Laevaomanike Liit, Eesti Mereakadeemia, Eesti Meremuuseum, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning Veeteede Amet. Toetavad üritusi AS Eesti Loots, AS PKL, AS Tallink Grupp.

European Maritime Day 2011

Mereohutus lastele Viimsi Vabaõhumuuseumis

Lahtiste uste päev BALTIC QUEEN-il

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.