Deniss Karpak võitis MK etapil tänased sõidud

Täna lõppesid kvalifikatsioonisõidud Prantsusmaal Hyeres’is toimuval Rahvusvahelise Purjetamisliidu ISAF Maailma Karika neljandal etapil, Semaine Olympique Francaise regatil. Kuldlaevastikus jätkavad täna suurepärase esituse teinud Deniss Karpak Finnil ja Argo Vooremaa Laseril, avaseeria lõpuni ühe grupina võistlevas naiste 470 klassis on Marjaliisa ja Elise Umb hoidmas tublit 16. kohta.

Deniss Karpak
Deniss Karpak

Finnil purjetava Deniss Karpaki (Karpak Sailing Team) jaoks oli päev üliedukas – sportlane võitis oma grupis mõlemad sõidud ning paikneb suurepärasel 8. positsioonil. Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) võttis täna aga 28. ja 8. koha ning kvalifikatsiooni lõpu 46. asetus paigutab ta hõbefliiti. 80 mehe seas on juhtimas Ben Ainslie Suurbritanniast.

Ka naiste 470 klassis tegid õed Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) igati korralikud tulemused – finišijoon ületati esimeses sõidus 11ndana ja teises 17ndana. Sellega on tiim oma üldasetust eilsega võrreldes veelgi parandanud ning 56 naiskonna seas kuulub neile hetkel 16. koht. Liidipositsiooni on säilitanud hispaanlannad Tara Pacheco ja Berta Betanzos.

Laseril tegi Argo Vooremaa (KJK) viimasel kvalifikatsioonipäeval oma grupis 16. tulemuse, säilitades sellega üldkokkuvõttes 41. koha ning lunastades ühtlasi pääsu kuldfliiti. Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi), kelle sõitude seeriasse lisandus täna 14. koht, on 155 võistleja seas asetunud 72. positsioonile ning seilab finaalis hõbegrupis. Esikohal püsib Austraalia purjetaja Tom Slingsby.

Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) said 49er klassis viimaste kvalifikatsioonitulemustena kirja 27, 24 ja 23, homsest hõbefliidis jätkav meeskond on 67 paadi konkurentsis 52. kohal. Liidrid on britid Dylan Fletcher ja Alain Sign.

Ka RS:X klassis viidi täna läbi vaid üks võistlussõit, kus Eesti purjelaudurid Johannes Ahun, Kevin Jakobson (Noblessneri Jahtklubi) ja Henri Kaar (Team Extreme) said vastavalt 30., 24. ja 41. koha. Üldkokkuvõttes viib see Ahuni 62., Jakobsoni 70. ja Kaare 71. positsioonile. Kõik kolm purjetavad finaalsõitudes hõbelaevastikus. 90 mehe seas juhib Shahar Zubari Iisraelist.

Anna Pohlak (TJK) on Laser Radial klassis 98 naise hulgas kuue sõidu kokkuvõttes 67. positsioonil ja jätkab seega samuti hõbegrupis, tema tänaseks tulemuseks oli 18. koht. Kõrgeimat asetust hoiab finaali eel Sara Winther Uus-Meremaalt.

Finn, Laser Standard, Laser Radial, 49er ja RS:X klassides purjetatakse homme algavates finaalsõitudes kuld-, hõbe- ja pronkslaevastikes. Väiksema võistlejate arvuga 470 naiste klassis aga sõidetakse avaseeria lõpuni ühes grupis. Reedel lõppeb regatt kõigile võistlevatele klassidele medalisõiduga, kuhu pääsevad 10 paremat paatkonda.

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://sof.ffvoile.net/

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu kolmandat korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s. Sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust. Avaetapp sõideti 12.-18. detsembril Austraalias Sail Melbourne – The Asia Pacific Regatta’l, misjärel võisteldi juba USA-s Rolex Miami OCR regatil 23.-29. jaanuaril.  2.-9. aprillil leidis Hispaanias Palma de Mallorcal aset sarja esimene Euroopa osavõistlus: Trofeo S.A.R. Princesa Sofia – MAPFRE regatt. Prantsuse olümpianädala regati järel suunduvad sportlased Hollandisse Medembliki, kus võisteldakse Delta Lloyd regatil 24.-29. mail. Eelviimane etapp on Skandia Sail For Gold Regatta 2012 olümpiavetes Weymouth’is & Portlandis Suurbritannias 5.-11. juunil ning viimaseks Kieli nädal Saksamaal 18.-22. juunil. Maailma Karikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Eesti purjetamiskoondist toetavad Tallinna Sadam, Starter, A.leCoq, Matek, Eesti Loots, LTT, Marinepool, Eesti Olümpiakomitee, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.