Tallinna Sadam teenis mullu 663 miljonit krooni kasumit

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi pressiteade, 25.04.2011

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kinnitas esmaspäeval AS-i Tallinna Sadam eelmise aasta majandusaruande, mille kohaselt kasvas ettevõtte kasum 663 miljoni kroonini.

Aasta varem oli ettevõtte kasum 408 miljonit krooni.

Ettevõtte käive kasvas 2010. aastal üheksa protsenti ja ulatus 1,358 miljardi kroonini. Kokku investeeris kontsern mullu 446 miljonit krooni, millest peamine osa kulus Muuga sadama idaosa arendamisele.

Sadama mullune kaubamaht ulatus kokku 36,65 miljoni tonnini, mis on 16 protsenti rohkem kui aasta varem. Sadamat läbinud reisijate arv kasvas eelmisel aastal 2009. aastaga võrreldes üheksa protsenti ja jõudis 7,915 miljoni reisijani, mis on kõigi aegade rekord. Kõige enam liikus reisijaid Tallinn–Helsingi liinil.

Riigile maksis Tallinna Sadam eelmisel aastal dividende koos tulumaksuga 189,9 miljonit krooni.

Riigile kuuluv AS Tallinna Sadam on Eesti suurim kauba- ja reisisadamate kompleks, kelle alla kuuluvad Vanasadam, Vanasadama jahisadam, Muuga sadam, Paldiski lõunasadam, Paljassaare sadam, Saaremaa sadam. Oma kaubamahult on Tallinna Sadam Läänemere idakalda sadamate seas kolmandal kohal Primorski ja Peterburi järel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.