Kätlin Tammiste on Zoom8 klassis Euroopa meister, Georg Haud võitis hõbeda

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 24.04.2011

Täna Austrias Neusiedli järvel lõppenud purjetamise noorteklassi Zoom8 Euroopa meistrivõistlustel tegi supersoorituse kullale tulnud Kätlin Tammiste, ülihästi sõitis ka Georg Haud, saavutades teise koha.

Kätlin Tammiste
Kätlin Tammiste

Veel finaalpäeva eel 4. positsiooni hoidnud Kätlin Tammiste (Rein Ottosoni Purjespordikool)suutis tänases ainukeses, nõrgas kuid stabiilses tuules peetud võistlussõidus võtta 33 neiu konkurentsis 2. finišikoha, tõustes sellega kokkuvõttes poodiumi kõrgeimale astmele. Nelja päeva vältel peeti maha 10 sõitu ning tervelt pooled neist lõpetas Tammiste esimese kolme seas.

Tüdrukute EM-i esikolmiku punktiseis kujunes tihedaks – nii esimest ja teist kui ka teist ning kolmandat kohta jäi lahutama vaid 1 punkt. Hõbedale purjetas end rootslanna Cajsa Svensdotter ning pronksmedal kuulub taanlannale Anne Mette Laugesenile. Mari Põldmaa (Tallinna Jahtklubi) sai 17. koha.

Georg Haud
Georg Haud

Poiste arvestuses piisas Georg Haudile (ROPK) täna saadud 5. tulemusest, et kokkuvõttes kindlustada endale 65 võistleja seas hõbemedal. Haud näitas kogu võistluse kestel kõrget taset, finišeerides kümnest sõidust vaid kahes 5. kohast tagapool. Esikümnesse mahtus 6. lõppkohaga ka Henri Roihu (TJK), kelle sõitude seeriasse said kirja samuti mitmed suurepärased tulemused.

Teistest Eesti noormeestest tuli Sten Christian Taal (ESS Kalev Jahtklubi) 16., Kristo Õunap (Saaremaa Merispordi Selts) 17., Taavi Valter Taveter (Pärnu Jahtklubi) 22., Jaan Erik Pihel (ROPK) 29., Hardo Niit (SMS) 30., Ardo Hansalu (SMS) 37., Paul Bogdanov (TJK) 49., Karl Erik Rannu (TJK) 51., Aleksander Muru (SMS) 53., Johannes Muru (SMS) 54., Mihkel Šesterikov (SMS) 58. ja Kristofer Reinholm (ROPK) 59. kohale.

Poiste Euroopa meister on rootslane Pontus Dahl, pronksi sai Haudile kokkuvõttes 3 punktiga alla jäänud soomlane Victor Silen.

Eestlased on ka varem Zoom8 klassi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel tipptulemusi teinud. 2002. aastal tuli poiste maailmameistriks Karl-Martin Rammo ning 2005. aastal saavutas EM-il võidu Kaarel Kruusmägi. 2009. aastal seilas Anna Pohlak end tüdrukute EM kullale. Lisaks on nii MM-il kui EM-il võidetud mitmeid hõbe- ja ponksmedaleid.

Võistluste koduleht ja tulemused: http://zoom8europeans.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.