Vooremaa, Rammo, Luik ja Pohlak pääsesid EM-il kuldlaevastikku

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade

Anne-Mari Luik

Pirital toimuvatel Laser olümpiaklasside Euroopa lahtistel meistrivõistlustel said täna kahe viimase võistlussõiduga joone alla kvalifikatsioonisõidud. Finaalsõitudes jätkavad kuldlaevastikus koguni neli eestlast – Laser Standardil Argo Vooremaa ja Karl-Martin Rammo ning Laser Radialil Anne-Mari Luik ja Anna Pohlak.

Tänase esimese stardi algus lükkus tuulevaikuse tõttu 50 minutit edasi, ent tuul kogus end järk-järgult ning teise sõidu ajaks saavutas juba kiiruse kuni 7 m/s. Idakaare tuul oli iseloomulikult pagiline ja keerutav, mis lisas niigi pingelistele võistlusoludele veelgi keerukust.

Laser Standard klassis jätkas hästi Argo Vooremaa (ROPK), kes võitis tänastes sõitudes kohad 8 ja 10 ning kerkis eilsega võrreldes kokkuvõttes nelja koha võrra 26ndaks. Hea pääste tegi Karl-Martin Rammo (ROPK), keda veel eile lahutas kuldlaevastikku pääsust ligi tosin kohta, ent kes tänaste sõidukohtadega 9 ja 13 kerkis kokkuvõttes 47ndaks – ning lunastas õiguse seilata homme 50 parimaga kuldfliidis.

Tom Slingsby

Samas klassis hõbelaevastikus jätkab ainsa eestlasena Patrick Abner (ROPK), kes jõudis kvalifikatsioonisõitudes kokku 83. kohale. Pronkslaevastikus sõidavad homsest Kaarel Kruusmägi (SMS), Jaan Akermann (PJK), Martin Sepp (ROPK), Henri Raska (ROPK), Sten-Mark Bachmann (ROPK), Henri Ingelman (ROPK), Alan Kodar ning Tõnis Haavel (KJK).

Esikohalt läheb finaalsõitudele vastu kahekordne maailmameister Tom Slingsby Austraaliast, kes on oma fliidis võitnud kaheksast sõidust pooled. Üldarvestuses teisel kohal asub parima eurooplasena horvaat Tonci Stipanovic, järgneb Ateena olümpiahõbe Andreas Geritzer Austriast.

Argo Vooremaa

Laser Radial klassis kindlustasid pääsu kuldlaevastikku samuti kaks Eesti sportlast – Anne-Mari Luik (ROPK) ja Anna Pohlak (TJK). Luik sai täna kirja kohad 17 ja 40 ning asetus üldarvestuses 36. kohale. Pohlak teenis tänastes sõitudes 16. ja 25. kohad ning pääseb kuldlaevastikku 40. positsioonilt. Liina Kolk (SMS) ning Katri Plooman, kes asuvad hetkel vastavalt 66. ja 71. kohal, jätkavad homsest hõbelaevastikus.

Radialil jätkas võidukäiku horvaat Tina Mihelic, kes võitis taaskord mõlemad sõidud. Kokkuvõttes juhib Mihelic 11 punktiga võimsalt Suurbritannia sportlase Charlotte Dobsoni ees, kelle skoor on 29 punkti. Kolmas on ISAF maailmaränkingu liider Evi Van Acker Belgiast.

Tina Mihelic

Finaalsõidud peetakse neljapäeval ja reedel, kokku on plaanis neli finaalsõitu.

www.laser2010tallinn.eu

www.facebook.com/lasertallinn2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.