Kajsamoor ootab pardale

Kahjuks ei õnnestunud minul möödunud nädalavahetusel seada oma liikumised Lennusadamasse ning osa saada alles Eestisse saabunud kuunari “Kajsamoor” esimestest merereisidest. See-eest tegid seda mitmed tuttavad, kes Facebook‘is rõõmsalt Mereblogi postituse kommentaariks hüüdsid: Mina käisin! ja Minul käidud!

Esimesel võimalusel käin ära ja soovin kaptenile uue laeva puhul palju õnne.

Ilusat nädala algust kõigile!

“Kajsamoor” (1939) on ehitatud 1939.a. Haugesundis, Norras tüüpilise põhjamere kaubalaevana

Pikkus LOA 32m/LOD 24m
Laius 6m
Süvis 3m
Veeväljasurve 148 tonni
Reisijate arv 46
Purjepind 397m2
Masin 300hj DAF DKS 116014M Turbo
Abimasin 3.5kW 220V MASE

Siseruumides on istekohti 20-le, magamiskohti 14-le inimesele rippkoides, dekil mahub magamiskottides magama tublisti paarkümmend inimest. Vihje – eriti hinnatud magamispaik on kliiverpoomi alune kaitsevõrk.

Merereisidel korraldame öömaja saartel.
Laeval on 2 tualettruumi koos dushiga, korralik kambüüs ehk köök (vt. “Kambüüs”), keskküte, 220V, 24V ja 12V (teadmiseks nendele, kes vajavad nt.telefonide laadimist).

Laev on varustatud kõigi nõuetekohaste kaasaegsete päästevahenditega ning reisijateveo litsents kuulub Saksa Veeteede Ameti järelevalve alla.

Laeva trümm on hoolikalt täidetud proviandiga, lõbusad tünnid loksuvad lustakalt kui stjuuard lööb punne maha.
Siin on lusti ja laulu, sätendavat päikesepaistet ja meresoola, tõrvalõhnalist kääksuvat taglast, imeilusaid päikeseloojanguid ja vanu meretraditsioone.
Ja kui sellest kõigest jääb veel väheseks, siis aitavad Lombaka Joosepi retsepti järgi tehtud laevajoogid elu säravamat külge vaadata!

Püüame anda endast parima, et endisaegsete kuulsate meresõitjate ajastust pärinevat alust hoida ajalooliselt algupärasena.

Kuunarit “Kajsamoor” toetab Euroopa Regionaalarengu Fond, laeva igapäevast hooldust ja korrashoidu ning säilimist aitate hoida Teie oma reisipiletiraha abil.

Täname Teid!

One thought to “Kajsamoor ootab pardale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.