Tallinna Merepäevad 2009 toovad Eestisse erakordselt palju purjelaevu!

17.-19. juulil toimuvad kõigile tallinlastele ja Tallinna külalistele suunatud Tallinna Merepäevad 2009. Merepäevade raames külastavad Tallinna ka kümmekond haruldast purjelaeva, mis on avatud kõigile huvilistele Admiraliteedi basseinis ja Lennusadamas.

Sorlandet - Tall Ship Race 2007

17.-19. juulil toimuvad Tallinna Merepäevad 2009 leiavad aset Tallinna linna, Tallinna Sadama, Eesti Meremuuseumi, Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi, SA Tallinn 2011 ühisel ettevõtmisel ja SA Tallinn 2011 eestvedamisel. Aastaks 2011, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinna, peaks Merepäevadest kujunema ranna-ala olulisim sündmus pealinnas. Selleks kutsuvad Merepäevade korraldajad juba teist aastat linlasi mere äärde kohale ja pakuvad neile erinevat tegevust, et rannaala kinnistuks huvitava paigana.

Tallinna Merepäevi 2009 külastavad ka kümmekond haruldast purjelaeva võistluse The Tall Ships Races 2009 raames. Sellisel hulgal purjelaevu pole Eestis üheaegselt varem viibinud. Purjelaevad peatuvad nii Vanasadamas Admiraliteedi basseini ääres kui ka Lennusadamas. Samuti on üheks suuremaks uuenduseks Jazziala avamine koostöös Jazzkaarega C-terminaalis. Merepäevade toimumispaigaks on Admiraliteedi bassein ja Lennusadam, mida ühendab tulevase merepromenaadi ehk Kultuurikilomeetri radadele üles seatud Ain Mäeotsa lavastatud etendus „Dannebrog, Pitka ja keisrid" ning laevareisid kahe sadama vahel.

Tallinna Merepäevad 2009 edukale õnnestumisele aitavad suurtoetajatena kaasa Viking Line Eesti OÜ ja Rotermann Eesti OÜ ning koostööpartnerid on Eesti Loots, Hansabuss, Veeteede Amet, Põllumajandusministeerium, Keskkonnaministeerium, Keskkonnaamet, Keskkonnainspektsioon, Jazzkaar, Innovatsiooniaasta, Energiakeskus, Eesti Mereakadeemia, EMA Merekool, aurulaev Admiral, City Bike.

Lisainformatsiooni Tallinna Merepäevad 2009 leiab aadressilt www.tallinnamerepaevad.ee.

SA Tallinn 2011 on Tallinna linna poolt loodud organisatsioon, mis valmistab ette ja koordineerib Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna programmi 2011. aastaks.

SA Tallinn 2011 pressiteade

Eesti Ajalooliste Laevade Selts – www.eals.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.