HELCOM raport: Läänemerel laevaõnnetuste arv tugevalt langenud

2. detsembril 2008 avalikustas HELCOM viimaste aastate laevaõnnetuste kohta raporti, kus kinnitatakse, et alates 2005. aastast on Läänemerel toimuvate laevaõnnetuste arv varasemaga võrreldes järsult langenud ja näitab siiani pidevat langemistendentsi. Nii arvult kui suhtarvudes. Seda vaatamata sellele, et viimasel kümnel aastal on laevaliiklus aina tihenenud ja alates 2003. aastast kasv kiirenenud.

02.12.2008, Press release
HELCOM report shows sharp decrease in ship collisions in the Baltic

Helsinki, 2 December (HELCOM Information Service) – While every year there are more and more ships plying the waters of the Baltic Sea, the occurrence of ship-to-ship collisions, one of the most serious types of accidents at sea, has decreased sharply since 2005, especially in such a busy traffic area like the Gulf of Finland, according to the latest HELCOM study.

Helcom.fi

Tutvu raportiga: Report on shipping accidents in the Baltic Sea area for the year 2007

Oma panuse selleks on andnud ka Eesti. Laevaliikluse jälgimise süsteemid, navigatsioonimärkide süsteem ja infoedastus ning koostöö naaberriikidega on maailmatasemel.

Siinkohal Mereblogi lugejale mõned väljavõtted raportist:

AIS picture of HELCOM

SHIPs tracks during one week

collisions 2000-2007 groundings 2000-2007 

Collisions incidents at Golf of Finland 2000-2007

groundings at Golf of Finland 2000-2007

Sellest, et õlireostusõnnetused merel on vähenenud, kirjutab ka Keskkonnaministeerium. Kuid ei ole jäädud loorberitele puhkama, laevasõiduohutust püütakse veelgi enam tõhustada: Luuakse infosüsteem Läänemere ohtlikult tiheda laevaliikluse juhtimiseks.

Lisa 31.05.2009: mõned päevad hiljem võttis ka Postimees raporti ette ja üsna põhjalikult käsitleb: Õnnetuste arv Läänemerel väheneb.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.