Nädalavahetusel toimub Pirital Baltic Match Race regatt

Tallinnas Pirital peetakse sel nädalavahetusel, 23.-24. augustil maailma edetabeli Grade 3 taseme regatt Baltic Match Race, üheksa meeskonna seas tuleb võitu jahtima ka maailmaedetabeli 46. koha omaniku Jon Erikssoni tiim Soomest.

Eesti meeskondi asub võistlustulle kuus, kapteniteks erinevates kiiljahiklassides mitmete MM-i ja EM-i medalitega pärjatud Mati Sepp, Laser-klassi koondislased Argo Vooremaa ja juunior Karl-Martin Rammo, kogenud avamerepurjetajad Tiit Vihul ja Alar Volmer ning jääpurjetajana tuntud Mihkel Kosk. Soomest on lisaks maailma paremikku kuuluvale Jon Erikssonile saabunud ka Robert Nybergi meeskond, Lätist osaleb Matiss Alvikise tiim.

Match Race distsipliin kujutab meeskondade kahevõitlust – 3-5 liikmelised tiimid võistlevad üks-ühe vastu ning võitlusest väljub üks meeskond võitjana ja teine kaotajana. Seega võtavad igas sõidus mõõtu korraga kaks meeskonda ning ei toimu suuri ühisstarte, nagu purjetamises üldiselt tavaks. Kuna paadid on identsed ning võistlusrada lühike ja tempokas, saab regati võita vaid see meeskond, kellel on läbimõelduim strateegia ja kavalaim taktika, parimad tehnilised oskused ning sujuvaim meeskonnatöö.

Baltic Match Race regatt toimub Tallinna lahel jõesuudme läheduses. Võistlussõidud algavad laupäeval kell 11 ja pühapäeval kell 10. Regatt peetakse kahes osas – eelsõidud ja finaalsõidud. Regati korraldab Eesti Match Race Liit, regatti toetab Prosailing OÜ.

Match Race kuulub naiste olümpiaprogrammi 2012. aasta Londoni mängudel, meestele oli Match Race olümpiadistsipliiniks aastal 2000 Sydney olümpiaregatil kombinatsioonis Fleet Race'ga.

NB Meedial on võimalik jälgida võistlusregatti merel. Koha broneerimiseks ja väljumisaja kokkuleppimiseks andke palun oma soovist eelnevalt teada (Heiko Eesalu, tel 52 40 848).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.