Purjetajad alustasid Kieli nädala regatti

Kolmapäeval peeti Saksamaal maailmaedetabeli kõrgeima kategooria reitinguga Kieli nädala regatil esimesed kaks võistlussõitu. Eesti sportlased alustasid edukalt – olümpiaklasside purjetajad haarasid avapäeval tugevad positsioonid ning X-35 klassi kiiljahtide Euroopa meistrivõistluste raames võtsid eestlased koguni liidrikoha.

Laser klassis tegi mullusel Kieli nädala regatil hõbemedali pälvinud Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) särava avalöögi, võttes esimeses sõidus 2. koha, ent teises sõidus saadud 26. koht viis sportlase kokkuvõttes 34. kohale 28 punktiga. Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool) asub kahe sõidu järel 97. kohal 63 punktiga, tema tulemused sõitudes 32. ja 31. koht. Regatti asus klassis juhtima mõlemad sõidud võitnud portugallane Gustavo Lima 2 punktiga. Lasereid võistleb 156.

Naiste 470 klassis tegid Marjaliisa Umb ja Elise Umb (PSS Maru) eduka avapäeva. Õdedetiim sai sõitudes 7. ja 8. koha ning jätkab regatti 8. kohalt 15 punktiga. Esikoha haarasid jaapanlannad Ai Kondo – Naoko Kamata, kes kogusid 3 punkti. Võistlevad 21 naiskonda.

Finn klassis tegid eestlased taaskord stabiilsed esitused. Heiko Eesalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai sõitudes 22. ja 23. koha ning asub kokkuvõttes 22. kohal 45 punktiga. Aare Taveter (Rein Ottosoni Purjespordikool) võttis 38. ja 39. koha ning hoiab üldarvestuses 38. kohta 77 punktiga. Hetkeliider Finn klassis on hispaanlane Rafael Trujillo 3 punktiga, klassis võistlevad 49 sportlast.

Kieli nädala regati raames peetakse ka Euroopa meistrivõistlused X-35 klassi kiiljahtidele. Mati Sepp jahil Nicole 3 tõusis liidripositsioonile 7 punktiga, saades sõitudes kirja tulemused 2 ja 5. Eestlaste kannul tuleb Achim Griese Saksamaalt jahil Celox 8 punktiga ning järgneb Pekka Töytäri juhitud Soome jaht Laura X 9 punktiga. X-35 klassis võistlevad meistritiitli nimel 16 meeskonda.

Samal ajal said täna Kieli nädala regatil lõpu rahvusvahelise Moth klassi võistlussõidud. Eesti noorsportlane Sten-Mark Bachmann (Rein Ottosoni Purjespordikool) võitis kokkuvõttes 8. koha, kogudes 44. punkti. Sõitudes kuulusid talle 6., 29., 29., 9., 6., 8., 7. ja 8. kohad. Võitjaks tuli Adam May Suurbritanniast, kes kogus 8 punkti, klassis võistlesid 28 sportlast.

Kieli nädala regatt on Euroopa suurimaid purjetamissündmusi, kuhu kogunevad 5000 purjetajat 50 riigist. Regatist võtavad osa 2000 alust, mis osalevad kokku üle 400 stardis 10 erineval võistlusrajal. Olümpiaklassides ja X-35 klassis selguvad võitjad 29. juunil.

Kieli nädala regati koduleht ja tulemused: http://www.kielerwoche.de/…

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.