Eestlased võistlesid Star-klassi EM-il

13.-17. juunil Ungaris Balatoni järvel Balatonföldváris toimunud Star-klassi Euroopa meistrivõistlustest võttis osa Eesti meeskond Ergo Kosk – Kristjan Kruus, kes purjetasid oma esimesel tiitlivõistlusel 29. kohale.

star-em-start-2008.jpgSel kevadel Star-klassis purjetamist alustanud Kosk ja Kruus lõpetasid oma parima sõidu 3. kohaga, samuti kuulusid neile sõitudes kohad 31, 26, 17, 17 ning kolm mitte-finisheerunud starti (DNF, 40). Vastavalt võistlusjuhendile läks kaheksast sõidust madalaim tulemus mahaarvestamisele ning nii saavutas tiim kokkuvõttes 29. koha 174 punktiga. Euroopa meistriteks tulid sakslased Robert Stanjek – Markus Koy 15 punktiga. EM-ist võtsid osa 39 paati 14 riigist.

Star on kahemehe-võistluskiiljaht, millel pikkust 6,9 meetrit. Erinevalt teistest võistluspaatidest ei kasuta Star allatuult sõites spinnakerpurje. 1911. aastal Francis Sweisguthi poolt disainitud Star kuulub olümpiamängude programmi alates 1932. aastast kuni tänaseni, mis teeb Starist vanima olümpiaklassi. Aktiivselt purjetavad täna üle 2000 Star-klassi meeskonna ning oma 80-aastase ajaloo jooksul on maailmas ehitatud üle 8000 paadi.

EM-i koduleht ja tulemused: http://www.stareuro2008.com

Lisatud fotol: Star klassi EM-i start. Foto autor © HediTumbasz/SVE

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.