Täna algavad merepäevad Tallinnas!

Tallinna Merepäevad 2008 toimuvad 17.-19. juunil paralleelselt kahes kohas: Lennusadamas ning Admiraliteedi basseinis.

 Sadamaid hakkab ühendama merepromenaad ehk Kultuurikilomeetri radadele üles seatud kultuuriline "jalutuskäik" ning laevareisid kahe sadama vahel. Merepäevade raames toimub mitmeid kontserte, põnevaid etendusi ning on võimalus külastada vanu ja uusi laevu. Oodata on Rootsi purjelaevade Götheborg ja The Brig Tre Kronor saabumist Admiraliteedi basseini ning Soome purjelaevade Marita, Österstjernan ja Alexandra peatumist Lennusadama kai ääres.

Admiraliteedi basseini ääres on avatud lasteala, Rootsi küla ning on võimalik külastada Rootsi purjelaevasid (tasuline). 18. juunil kell 13.00-16.00 toimub Tallinna turismikonverents "Vana Toomas uues kuues" Tallink Spa Hotelli ja Konverentsikeskuses.

Lennusadamas toimuvad erinevad võistlused lastele ja täiskasvanutele, lastele on üles seatud batuut "Piraatide laev", on võimalik oma hääletugevust harjutada vesilennukite angaaris, toimuvad lõbusõidud haabjate, päästeparve ning väikeste Robinsonidega. Eesti Meremuuseum paneb välja oma ekspositsioonid (kahurid, ankrud, mootorid) ning seab töökorda vana auruveduri miniraudteel. Kohal on ka Käsmu Meremuuseum , Emajõe Lodjaselts, EMA Merekool ja Veeteede Amet. Lennusadamas saab külastada järgmiseid laevu: jäämurdja Suur Tõll, allveelaev Lembit, purjelaevad Blue Sirius ja Nina I, miinilaev Kalev, Eesti Mereväe laevad, uurimislaev Mare, Veeteede Ameti laevad EVA-316, EVA-318 ja EVA-019, Tapurlast väiketraal, Soome purjelaevad, lisaks veel pukser ja lootsikaater. Kõikide laevade külastamine on tasuta.

Merepäevad toimuvad Tallinna linna, Tallinna Sadama, Eesti Meremuuseumi, Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi ja SA Tallinn 2011 ühisel ettevõtmisel.

Täpsemat infot ürituste ja ajakava kohta leiab Tallinna Merepäevad 2008 kodulehelt.

Alo fikseeris eile õhtul fotokaga ettevalmistused merepäevadeks Lennusadamas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.