Pohlak, Artus ja Mik said Zoom8 EM-i koha esikümnes

Itaalias Garda järvel lõppesid purjetamise Zoom8 EM-i viimased finaalsõidud. Eesti noorsportlastest jõudsid esikümnesse koguni kolm – tüdrukute arvestuses sai Anna Pohlak Tallinna Jahtklubist 6. koha, poiste arvestuses Aksel Artus Saaremaa Merispordi Seltsist 9. koha ja Roland Mik Rein Ottosoni Purjespordikoolist 10. koha.

EM-il võistles 59 tüdrukut, eestlasi oli 3. Anna Pohlakule tõid 6. koha kaheksas võistlussõidus kogutud 45 punkti. Esikümnesse mahtus ta kuuel korral, kusjuures tema kohad parimates sõitudes olid 2., 3., 4., 6.. Pohlak jäi ülinapilt alla võrdse punktiarvuga viienda koha saanud austerlasele Katharina Rögglale ja neid ühe punktiga edestanud norrakale Tiril Buele, kellele kuulus neljas koht. Lotta Koov (TJK) sai 45. koha punktiga ning Eva-Laura Parel (TJK) 58. koha. Tüdrukute arvestuses tuli Euroopa meistriks taanlane Laerke Buhl-Hansen.

Poiste arvestuses võistlesid 63 noort, eestlasi nende seas koguni 10. Edukaimad olid Aksel Artus, kes võitis 9. koha 66 punktiga ja Roland Mik, kellele kuulus 10. koht 68 punktiga. Mõlemad poisid näitasid sõitudes häid tulemusi, Artus sai kahel korral 3. koha ning ühel korral 5. koha, Mikule kuulus esimese sõidu võit. Rain Markus Koort (ROPK) lõpetas EM-i 22. kohal, Alo Rosme (TJK) sai 35. koha, järgnesid Rimo Timm (SMS) 38. kohal, Rene Riim (SMS) 40. kohal ning Karl Kuldma (TJK) 45. kohal. Gert Poopuu (SMS) võttis 50. koha, kannul Ardo Hansalu (SMS) 52. kohal ning Vahur Varris (SMS) 56. kohal. Poiste arvestuses sai Euroopa meistritiitli austerlane Walter Rasi Bajons 14 punktiga.

Tulemused: http://www.circolovelatorbole.com

Anna Pohlak

Fotol Anna Pohlak. Autor Tallinna Jahtklubi.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.