Vaiko Vooremaa võitis jääpurjetamise EM-il 4. koha

Laupäeval lõppesid Tšehhis Lipno järvel jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlused, 10 soojakraadist ja aktiivsest sulast hoolimata peeti kuldlaevastikus kuus ning teistes laevastikes viis võistlussõitu, laupäeval jäi juba mineva jää tõttu siiski ära viimane sõit. Vaiko Vooremaa naaseb EM-ilt võiduka 4. kohaga, eurooplaste järjestuses oli eestlane teine.

Rein Ottosoni Purjespordikooli sportlane Vooremaa hindas oma tulemust heaks. „Tiitlivõitluste eel suuri lootusi ei hellitanud, sest läksin võistlustele praktiliselt ilma ettevalmistuseta – treeningperiood jäi vahele, kuna veetsin selle aja hoopis Austraalias koos poja Argoga, kes seal treenis ja võistles Laser-klassi MM-il. Siiski kaks jääpurjetamisvõistlust järjestikku (MM ja EM) võimaldasid vormi iga päev kasvatada ning olen oma tulemusega rahul," rääkis Vooremaa.

Tiitlivõistlustest võtsid osa 181 sportlast. Mulluse EM-i pronksmedaliomanik Vooremaa lõpetas viiest sõidust neli esikümnes ning võitis viimases sõidus esikoha, kokku kogus eestlane 27 punkti (10, 17, 5, 3, 8, 1). Kaksikvõidu võtsid ameeriklased, esikoha sai värske maailmameister Matt Struble 15 punktiga, teise koha Ron Sherry 21 punktiga. Kolmas koht kuulus poolakale Michal Burczynskile, kes 23 punktiga oli kokkuvõttes ka esimene eurooplane.

Kuldlaevastikku pääsesid veel kolm Eesti jääpurjetajat. Mihkel Kosk (Pärnu JK) sai 21. koha 102 punktiga, Agu Tomingas (Kalevi Jahtklubi) tuli 43. kohale 192 punktiga, valitsev juuniorite maailmameister Jaan Akermann (Pärnu JK) leppis 47. kohaga 226 punktiga.

Hõbelaevastikus jõudsid eesotsa alla 20-aastased noored jääpurjetajad – Karl-Hannes Tagu (Pärnu JK) kokkuvõttes 59. koha 45. punktiga ja Rando Randmaa (Pärnu JK) lõpetas 81. kohal 120 punktiga. Mati Hool (Pärnu JK) tuli 89. kohale 152 punktiga, Valdo Pärtel (Haapsalu JK) 93. kohale 161 punktiga.

Pronkslaevastikus võistelnud Tõnis Vare (Pärnu JK) tuli üldarvestuses 137. kohale 153 punktiga. Alumiiniumlaevastikus seilanud Janno Hool sai 144. koha 13 punktiga, Peeter Meressaar (Pärnu JK) 155. koha 53 punktiga ning Toivo Aardemaa (Haapsalu JK) 166. koha 115 punktiga.

MM-i tulemused: LINK

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.