Karpak tõusis maailma edetabelis 8. kohale

Maailma purjetamisföderatsiooni ISAF Laser-klassi maailma edetabelis tõusis Deniss Karpak (Kalevi Purjespordikool) 8. kohale, mis on Eesti purjespordi viimase 12 aasta kõrgeim positsioon. Eelmises edetabelis asus Karpak 10. kohal.

Karpak ütles, et tema jaoks on kahekohaline tõus esikümne sees ja kaheksas koht väga tähtsad. „Maailmaränkingut uuendatakse 9-10 korda aastas, mis tähendab, et edetabelis väga kiiret hüpet teha võimalik ei olegi ning esineda tuleb kogu aeg stabiilselt. Seega on juba TOP 10-sse jõudnud sportlane tõeliselt tugev. Enda puhul teeb heameelt, et neli aastat tagasi Laseril alustades olin edetabelis umbes 800. kohal ehk viimaste seas, ent selle vahepealse aja jooksul olen tõusnud kaheksandaks! Sealjuures edestan uues tabelis ka Ateena olümpiamängude pronksiomanikku Vasily Zbogari, kes on 9. kohal. Tehtud on suur ja täpne töö ning tunnen, et edetabelikoht on auga välja teenitud. Minu tiim on väga õnnelik!" rõõmustas Karpak.

Laser-klassi edetabelit juhib valitsev maailmameister austraallane Tom Slingsby, kannul Paul Goodison Suurbritanniast ja Matias del Solar Tšiilist, esikolmikus liikumisi ei toimunud. Karpaki sõnul jälgitakse nii nendes kolmes riigis kui ka teistes juhtivates purjetamisriikides maailma edetabelit väga tähelepanelikult ning sealne positsioon on sportlase seisukohast tähtis näide.

Edetabelis tegi olulise tõusu ka Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool), kes uues ränkingus asub 194. kohal, olles oma positsiooni parandanud koguni 16 koha võrra. Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool) langes kolme koha võrra 328. kohale.

470 klassi naiskonnad Merili Randmaa – Agnes Lill (SK Reede) ja Marjaliisa Umb – Elise Umb (PSS Maru) säilitasid uues edetabelis oma senised kohad, asudes vastavalt 25. kohal ja 45. kohal. Meeste arvestuses paigutusid Raul Oja – Marko Pomerants (Rein Ottosoni Purjespordikool) 148. kohale.

Finn klassi sportlased Harles Liiv (Kalevi Jahtklubi) on 42. kohal, Heiko Eesalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) 190. kohal ja Aare Taveter (Rein Ottosoni Purjespordikool) 199. kohal. RS:X klassi purjelaudur Johannes Ahun (Surfhouse) paikneb meeste arvestuses 133. kohal, Maarja Niinemets (Team Extreme) on naistest 99. kohal.

Maailma edetabel: http://www.sailing.org/events&rankings.php

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
Tel: 564 3914
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.