Sten-Mark Bachmann valiti ekstreempurjetamise Bladerider juunioritiimi esisõitjaks

15-aastane Sten-Mark Bachmann (Rein Ottosoni Purjespordikool) valiti ekstreempurjetamise keeruliseimas ühemehe paadiklassis International Moth maailma juhtiva Bladerider juuniorite tiimi esisõitjaks.

International Mothi, mis on üks vähestest arendusklassidest, loetakse üheks kõige tehnilisemaks ja keerulisemaks, kuid samas vaatemänguliseimaks paadiklassiks veespordis ning ühtlasi purjetamise tulevikualaks. Bladeriderid lendavad veealuse tiiva abil 0,5m kõrgusel veepinna kohal. 30 cm lai ning vaid 28 kg kaaluv süsinikkiududest paat võimaldab vastavalt ilmastikuoludele arendada kiirust kuni 50 km/h – see teeb Bladerider X8-st maailma kõige kiirema ühemehe purjepaadi mudeli.

Bladerideri juuniorite meeskond on paaditootja Bladerider International arenguprogramm, mille liikmed valitakse vastavalt purjetajate tulemustele ja oskustele. Tänavusel hooajal kuuluvad kolmeliikmelisse tiimi lisaks Eesti noorsportlasele austraallased Samantha England ja James Owen-Smith.

Juuniorite meeskond osaleb 27.-31. detsembril Bladerider Teami treeninglaagris Melbourne'is ning 4.-10. jaanuaril International Moth paadiklassi Austraalia meistrivõistlustel Adelaide'is. Meeskonda juhendab International Moth paadiklassi kahekordne maailmameister (2005, 2007) ja neljakordne Austraalia meister Rohan Veal.

„Need teadmised ja oskused, mille Sten-Mark Bachmann treening- ja võistlusperioodi jooksul Austraalias saab, on hindamatud. Selliste kogemustega purjetaja käe all, nagu seda on Rohan Veal, ei õnnestu õppida pea kellelgi," lausus noorsportlase mänedžer Margus Bachmann.

Bachmann saavutas tänavu juunikuus Itaalias Circolo Vela Torboles toimunud International Moth MM-il ja EM-il mõlemal tiitlivõistlusel juunioride arvestuses kuldmedali. Samuti nimetati ta 2007. aasta maailma parimaks juuniorpurjetajaks International Moth paadiklassis. „Sten-Marki eesmärgiks algaval aastal on jõuda International Moth paadiklassis MM-il üldarvestuses kümne parima hulka ja kaitsta tiitlit juunioride arvestuses," lisas Margus Bachmann.

2008. aasta hooaeg saab noorsportlase jaoks olema tõsine, kuna Bachmann treenib ja võistleb kahes erinevas paadiklassis: International Moth ja Laser Radial. „Kolmeaastane küllaltki huvitav võistlusperiood Zoom8 paadiklassis sai Sten-Marki jaoks punkti 2007. aastaga, mil ta võitis Eesti edetabeli üldarvestuse ja Samsung Eesti Karika üldarvestuse ning saavutas Euro Cup üldarvestuses 6. koha 189 paadi seas. Uuel hooajal võistleb Sten-Mark esimest aastat Laser Radial klassis, kus ta tahab edukalt osaleda Eestis ja rahvusvahelistel tiitlivõistlustel," rääkis Bachmann.

Bladerider: http://www.bladerider.com.au/xseries/x_team.html

International Moth Class Association: http://www.moth-sailing.org/index.php

Eesti Jahtklubide Liit: http://www.puri.ee/web/index.php

Sten-Mark Bachmann: http://www.bachmann-sailing.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.