Piraatide rünnak Nigeeria rannikul

28. novembril lähenes Lagose lähedal tankerile Athlos (17277 GT, 1986) kaater üheksa mehega pardal, kes olid riietatud sõjaväe riietusse. Nende soov oli laeval läbi viia "jäneste" otsimine. Kõik üheksa ronisid pardale. Edasi hakkas kolm isehakanud kontrollijat kaptenit sundima kaatrisse laskuma, millest viimane keeldus. Ta rebis ennast nende haardest lahti ning jooksis laeva siseruumidesse, mille ajal teda tulistati tulirelvadest. Silda jõudes käivitas kapten laeva turvahäire protseduurid.

Ründajad võtsid pantvangideks II tüürimehe, madruse ja koka. Nad käisid laeva läbi otsides raha ja väärtuslikke esemeid. Peale raha ja sigarettide saamist vabastati pantvangid ning ründajad lahkusid laevast. 

ICC Commercial Crime Services raportid piraatluse kohta.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.