Sea Diamond – kes või mis on süüdi laeva uppumises?

Selle aasta aprillis uppus kruiisilaev Sea Diamond kauni Kreeka saare Santorini rannikul.
 
Laevaõnnetuses kaotas elu kaks reisijat. Kui lühikest aega peale õnnetust hakati süüdistama kaptenit ja meeskonnaliikmeid hooletuses , siis nüüd on laeva opereerinud firma, Louis Hellenic Cruises võtnud sihikule laeval kasutatud ametlikud merekaardid. Ligi 17 meetrit on vahet laeval olnud kaartide ja uute hüdrograafiliste mõõdistuste vahel kohas, kus laev sõitis karile. Firma sõnul oleks Sea Diamond pidanud kaartide järgi olema ohutul kursil teel sadamasse.  

“It is evident from the findings that the cause of the accident was the erroneous mapping information contained in the nautical chart,” Louis alleged in a written statement.

It said that the results “fully justified” the company’s decision to support the master of the Sea Diamond, who is still facing charges along with five other crew members. A public prosecutor based on the nearby island of Naxos is said to be awaiting reports from court-appointed experts that could be delivered within the next few weeks.

Sea Diamondist leiab videosid siit: YouTube

Sea Diamond wikipedias – http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_Diamond 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.