Eesti Meremuuseum

Mõned päevad tagasi külastasin taas Eesti Meremuuseumi, mis asub Paksu Margareeta tornis. Seal valitseb eriline atmosfäär, mis võtab vastu iga uue ja juba vana külastaja. Võib-olla mõjuvad nii torni paksud seinad ja meeldiv vaikus ruumis või tuleneb see hoopis muuseumi eksponaatidest, mis on endasse kogunud aastatekümnete jooksul meresoola, vihma, tuult ja pisaraid…

Muuseumi ringikujulisel katusel sain tuttavaks noormehega Ukrainast. Hetkel töötab Tallinnas, laevaehituse valdkonnas. Ta avaldas oma vaimustust Tallinna vanalinna üle. Samuti meeldis talle väga meremuuseum. Igal korrusel ta peatus pikka aega ning uuris huvitavaid laevamudeleid ning küsis lisainfot veel minult ning muuseumiprouadelt. Pikemalt peatus ta ML Estonia mudeli juures.

Kindlasti on meremuuseum koht, kuhu viia oma laps vabal päeval ning tutvustada talle meresõiduajalugu. 

Meremuuseum on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 10.00 – 18.00.
Samuti ei tasu ära unustada Miinimuuseumi ning meremuuseumi laevasid Lennusadamas.

http://www.meremuuseum.ee

Muuseum pildis:

muuseum seest pano

IMG_4405

IMG_4422

IMG_4434

IMG_4451

IMG_4435

muuseumi katus pano

IMG_4383

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.