Tallinnas toimub rahvusvaheline merenduskonverents

Eesti Laevaomanike Liit ja Eesti Mereakadeemia korraldavad 27. septembril rahvusvahelise konverentsi "Läänemeri – muutuste keerises", kus arutatakse merenduse, transiidi, sadamatega seonduvaid teemasid. 

Eesti Laevaomanike Liidu tegevjuhi Enn Kreemi sõnul on teist aastat järjest toimuva rahvusvahelise konverentsi eesmärk, kutsuda kokku Eesti mere-, transpordi-, avaliku- ja akadeemilise sektori esindajad ning ettevõtjad, et üheskoos arutada olulisi merendusteemalisi küsimusi, vaadata tulevikku ning pakkuda välja lahendusi, mis oleksid kasulikud nii Eesti majandusele kui ka ühiskonnale laiemalt.

"Eesti merendussektor on muutuste faasis ning me näeme endal ülesannet seada uusi sihte, mis tagaksid Eesti edukuse rahvusvaheliselt tunnustatud mereriigi ja transiidimaana", märkis Kreem.

Konverentsi avab Riigikogu esimees Ene Ergma. Teiste seas esinevad konverentsil ettekannetega AS Tallink Grupp nõukogu esimees Toivo Ninnas, AS Sillamäe Sadam nõukogu esimees Tiit Vähi, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Nathan Tõnnisson, Hiina Rahvavabariigi Suursaatkonna nõunik Eestis Liu Mingguo, Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand, Läti Transpordiministeeriumi transiidipoliitika osakonna juhataja Andris Maldups, Odessa Riikliku Mereülikooli dekaan Alexey Nemchuk, Veeteede Ameti peadirektori asetäitja René Sirol jt. 

Enn Kreemi sõnul arutatakse konverentsil paljusid hetkel aktuaalseid ja teravaid küsimusi ja üritatakse leida neile lahendusi.

Lisainformatsioon Corpore kodulehelt .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.