Samsung Eesti Karika lõppetapi teise päeva sõidud tõid tulemustesse põnevust

Laupäeval toimus Samsung Eesti karikasarja viimase etapi – Tallinna nädala purjeregati teine võistluspäev, rekordilised 203 paati pidasid Tallinna Olümpiapurjespordikeskuses kaks võistlussõitu. Regati raames selgitatakse ühtlasi välja Eesti meistrid ning 470 klassi Põhjamaade meistrid.

Optimist klassis tegi teisel võistluspäeval spurdi esikohale Taavi-Martin Enno (Saaremaa Merispordi Selts) 13 punktiga (5, 2, 5, 1). Samsung Karikasarja liider Kristo Õunap (SMS) lõpetas päeva teisel kohal sama punktisummaga (3, 1, 4, 5). Saaremaa poisid jätsid konkurendid kaugele, kolmandaks kerkinud leedulane Mantas Pekünas kogus 26 punkti (14, 3, 1, 8). Optimiste on võistlustules 65 paati kõikidest Balti riikidest.

Zoom8 klassis rebis end juhtima Sten-Mark Bachmann (Rein Ottosoni Purjespordikool) 7 punktiga (2, 2, 1, 2). Roland Mik (ROPK) jõudis tihedalt kannule 8 punktiga (4, 1, 2, 1). Kolmandale kohale tõusis Aksel Artus (SMS) 13 punktiga (3, 4, 3, 3). Klassis võistleb 40 Eesti ja Soome noort sportlast.

Laser 4,7 arvestuses sai nelja sõidu järel esikohapositsiooni Stenver Sondla (Kalevi Purjespordikool) 7 punktiga (1, 2, 2, 2), ühepunktise vahega järgneb Siim Ots (SMS) (2, 1, 1, 4). Kolmanda koha haaras lätlane Eriks Rugelis 20 punktiga (6, 4, 4, 6). Klassis võistlevad 13 paati Eestist ja Lätist.

Laser Radial klassis jätkab võitmatuna Samsung karikasarja etappide vältel kõik võistlussõidud võitnud Kaarel Kruusmägi (SMS) 4 punktiga (1, 1, 1, 1). Katri Plooman (Kalevi Jahtklubi) tõusis heade sõitudega teisele kohale 12 punktiga (3, 5, 2, 2) sama punktisumma kogunud Karl-Hannes Tagu (Pärnu Jahtklubi) ees (2, 3, 4, 3). Klassis võistleb 10 paati kõigist Balti riikidest.

Laser Standard klassis jätkab ülivõimsalt liidrina Deniss Karpak (Kalevi Purjespordikool), olles ülekaalukalt võitnud kõik neli võistlussõitu kokku 4 punktiga (1, 1, 1, 1). Argo Vooremaa (ROPK) järgneb teisel kohal 9 punktiga (2, 2, 2, 3), Lauri Väinsalu (ROPK) pretendeerib kolmandale kohale 14 punktiga (4, 3, 5, 2). Karikasarja üldarvestuses Vooremaaga tasavägiselt võistlev Karl-Martin Rammo (ROPK) tõusis teise võistluspäeva sõitudega 4. kohale 20 punktiga (9, 4, 3, 4). Laseritel võistleb 18 sportlast Eestist ja Leedust.

Finn klassis rebis end esikohapositsioonile Imre Taveter (Pärnu Jahtklubi) 7 punktiga (2, 2, 2, 1) Harles Liivi (Kalevi Jahtklubi) ees, kes kogus 9 punkti (1, 1, 1, 6/DNF). Kolmandal kohal asub Heiko Eesalu 14 punktiga (3, 3, 6/DNF, 2). Finne konkureerib 5 paati.

Klassis 470 jätkasid kindlat liikumist Põhjamaade meistritiitli suunas esikohta hoidvad soomlased Nikklas Lindgren – Heikki Elomaa 5 punktiga (1, 1, 1, 2). Teisele kohale tõusid Raul Oja – Marko Pomerants (ROPK) 12 punktiga (4, 3, 2, 3), kolmandale kohale Samsung karikasarja liidrid Marjaliisa Umb – Elise Umb (PSS Maru) 15 punktiga (3, 4, 4, 4). 470 klassis võistlevad 11 paatkonda, neist neli on Soomest.

Täiskasvanud purjelaudurite klassis suurendas esikohta hoidev Henri Kaar (Team Extreme) oma 5 punktiga (2, 1, 1, 1) edumaad teisel kohal asuva Johannes Ahuni (Surfhouse) ees, kel on nelja sõidu järel 7 punkti (1, 2, 2, 2). Karmo Kalk (Team Jahe) järgneb kolmandal kohal 21 punktiga (4, 3, 11/DNF, 3). Juuniorite arvestuses juhib John Kaju (Saaremaa Surfiklubi) 4 punktiga (1, 1, 1, 1), noorte arvestuses Frank Patrick Haavel (Hawaii Ekspress Purjelauakool) 8 punktiga (2, 2, 2, 2). Purjelaudureid võistleb 10 täiskasvanut, 3 juuniori ning 9 noort. Techno 293 klassis juhib konkurentide ees võimsalt Kevin Jakobson (Hawaii Ekspress Purjelauakool) 4 punktiga, teisel kohal oleval poolakal Sylwia Skwarczynskal on ette näidata 29 punkti (3, 2, 12/DNF, 12/DNF). Klassis võistleb 12 sportlast Eestist ja Poolast.

Võistlustest võtab osa rekordarv sportlasi – 214 sportlase seas on esindatud kogu Eesti purjesportlaste paremik, samuti välisvõistlejad Soomest, Lätist, Leedust ja Poolast. Pühapäeval algavad võistlussõidud kell 11, autasustamistseremoonia toimub orienteeruvalt kell 18. Kolme võistluspäeva jooksul peetakse igas klassis kokku maksimaalselt seitse sõitu.

Regati korraldavad 470 Klassiliit ja Kalevi Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Samsung Eesti Karika lisainfo ja etappide kokkuvõte kodulehelt www.puri.ee/web/index.php?lang=et&page_id=1044

Pressiteade – Eesti Jahtklubide Liit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.