Kevin Jakobson võitis purjelaua MM-il 17. koha

Hispaanias Formenteral toimunud Techno 293 maailmameistrivõistlustel viidi reedel läbi viimased võistlussõidud, Kevin Jakobson (Hawaii Express Purjelauakool) saavutas alla 15-aastaste poiste arvestuses kokkuvõttes 17. koha.

Alla 15-aastaste arvestuses võitis maailmameistritiitli Sam Sills Suurbritanniast 30 punktiga, teise koha pälvis poolakas Marcin Urbanowicz 47 punktiga, pronksmedali viis Hispaaniasse Adrian Jimenez 50 punktiga. Kevin Jakobson kasvatas tublide sõitude käigus edumaad konkurentide ees, saavutades kahes sõidus ka koha esikümnes (5. ja 9. koht) ning lõpetas võistluse 17. kohal 161 punktiga. Võistlustules olid 46 alla 15-aastast purjelaudurit.

Techno 293 alla 17-aastaste arvestuses tuli maailmameistriks kogu võistluse käigus konkurente võimsalt edestanud Alistair Masters Suurbritanniast 29 punktiga. Hõbe- ja pronksmedal kuulusid Poola sportlastele – vastavalt Pavel Tarnowskile 41 punktiga ning Mateusz Hoppele 59 punktiga. Kaspar Aasa (Team Extreme) tegi stabiilset sõitu ning tõusis kokkuvõttes 45. kohale 361 punktiga. Frank Haavel (Hawaii Express Purjelauakool) realiseeris viimases sõidus oma oskused, jõudes ülemisse märki esimestega koos ning lõpetades viimase sõidu 19ndana, kokkuvõttes sai Haavel 51. koha 424 punktiga. Alla 17-aastaste arvestuses võistles 70 noort purjelaudurit.

Alla 17-aastaste arvestuses peeti 11 võistlussõitu, alla 15-aastaste arvestuses 12 sõitu. 1.-7. septembril toimunud MM-ist võtsid osa üle 200 noore purjelauduri 14 riigist.

MM-i koduleht http://www.techno293.org/page0006v01.htm

MM-il osalenud Eesti sportlaste blogi http://www.surf.ee/Formentera

Info: Eesti Jahtklubide Liit 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.