Martha jõudis Baionasse – kes soovib kaasa seilata?

Täna jõudsid ümbermaailmareisijad Baionasse. Meie oktoobrisarnaste ilmade juures üsna kadedaks teeb, et neil seal päike ja soe. Ja enamgi veel – novembri algul tahetakse jõuda Las Palmasesse.


Kuna laeval meeskonnakohti üle, siis kellel aega ja võimalusi, pakkumine Marthale suve pikendama minna. Soovist võib teada anda meiliaadressil: info@marthaworldcruise.com.

Foto NAGI's: Martha Orjaku sadamas

25. novembril 2007 antakse start Las Palmase sadamast purjetamisvõistlusele ARC 2007. 225 jahti, sealhulgas ka Martha, alustavad 2700 meremiilist teekonda üle Atlandi ookeani Kariibi merele. See foto tehtud veel Orjaku sadamas jaaniajal.

Baiona muljeid me saame edaspidi ilmselt ajakirjandusest lugeda, seni aga 2001. aasta reisikirje samasse sadamasse saabumisest:

Toreda kihutamise “preemiaks” oli saabumine tundmatusse sadamasse pimedas. Őnneks selge öö jätkus ning kuupaistes ja pilot’i täpsete juhiste abil osutus sissesőit lihtsaks. Suhteliselt jaheda öö vastukaaluks oleks nagu keegi avanud sauna ukse. Fliisidest ja villastest sokkidest tuli kiiresti vabaneda. Päikese tőustes avanes meile saarte ja mägede poolt täiesti kaitstud, ankrul seisvaid jahte täis maaliline lahesopp. Seda ääristasid liivarannad, lippudega ehitud jahtklubi Monte-Real Club de Yates, 15. sajandil ehitatud kuninglik Monterreali kindlus ning miniatuurne vanalinn koos kontrastse, mäeveerule rajatud fantastilise haljastusega nüüdisaegse elurajooniga. Baiona oli esimeseks linnaks nn. vanas maailmas, kuhu 1493. aastal saabus sőnum uue maailma olemasolust. Toojaks “Pinta”, üks Kolumbuse retke kolmest laevast, itaallasest kapteni Alonso Pinzon’i juhtimisel, pardal 25-liikmeline meeskond. Sadamas seisab ka väidetavalt “Pinta” täpne koopia, mis üllatas oma väiksusega. Kőigele sellele lisas parajasti toimuv Rolex’i regatt veel sobivas annuses purjespordi saginat. PERFECTO! (hisp. k.). Ja meie lahkumine siit lükkus päev-päeva järel edasi.

Kui vaadata nende reisiplaani, siis on nad isegi graafikus, näitab head ettevalmistamist.

Pildigalerii Martha reisist siin: http://www.marthaworldcruise.com/?id=10419

Jätkuvalt tuult teile purjedesse, Hillar, Simmu ja Jaanus!

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.